2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Emelik a sárga csekkek díjátForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2012-11-28 14:12:10
22 százalékkal emeli a Posta a sárga csekkek befizetése után járó díjat januártól - írja a Nol.hu. Az emelés bõven infláció feletti, ezért a lap szerint elképzelhetõ, hogy a csekkekkel kapcsolatos informatikai modernizációt akarják finanszírozni az emeléssel.

 

Nettó 112-rõl 137 forintra emeli a sárga csekkek után fizetendõ díjat a Magyar Posta januártól - értesült a Népszabadság online kiadása. Ezt az összeget annak kell fizetni, aki a csekket kinyomtatja, és akinek a számláján jóváírják a készpénzt. A Népszabadság szerint a cég korábban azt hangsúlyozta, hogy a sárga csekk a legolcsóbb számlakiegyenlítési módszer, mert nem kell hozzá infrastruktúra és bankszámla sem, közben ezzel a díjjal a legdrágább átutalások versenyében bizonyosan az élmezõnyben végeznének.

A Népszabadság szerint a Posta azzal indokolta az emelést, hogy a költségek jövõ évi változásának figyelembevételével kénytelen emelni a pénzforgalmi szolgáltatások díját, de ez nem jelent a Magyar Posta számára extra bevételt.

A Népszabadság szerint az emelés oka a tranzakciós illeték, amelynek mértéke az utalt összeg két ezreléke. Az infláció is elszaladt, de az csak hat százalék körül van, szemben a Posta 22 százalékos áremelésével. Még év elején nyilatkozta Geszti László vezérigazgató, hogy a csekkekkel kapcsolatban igen komoly informatikai modernizációt kíván végrehajtani a Posta, az is lehet tehát, hogy az áremelésbõl ezt a fejlesztést kívánják finanszírozni.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!