2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Ön megpróbál megtenni mindent a jobb jövõ biztosításáért?Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-07 20:06:05
Ha fontos Önnek a családja és környezet védelme és már most is megpróbál mindent megtenni. Szelektíven gyûjt, gyalog/biciklivel jár, környezettudatosan neveli gyermekeit és szeretné tovább csökkenteni ökológiai lábnyomát, akkor szeretnénk figyelmébe ajánlani egy újabb lehetõséget.

Napelemes rendszerrel villamos energia (de akár fûtési) szükségletét válthatja ki. Ráadásul úgy, hogy elektromos energiaszükséglet ne egy újabb környezetre káros hatást kifejtõ forrásból származzon, hanem egy olyan forrásból mely nap mint nap rendelkezésre áll és teljességgel tiszta. Meglévõ épületekre telepítve még zöld területet sem vesz el.

A napelemes rendszer két legfontosabb komponense:

• a napelem, melynek feladata a napenergia villamos egyenárammá alakítása
• és az inverter, mely a napelem által termelt egyenáramot alakítja a normál elektromos hálózatra jellemzõ váltóárammá.



A napelemek által megtermelt energiát a közcélú hálózatra (hálózati engedményesek hálózatára) táplálva "tárolhatjuk" és a szaldós elszámolás miatt abban az idõszakban vesszük ki amikor arra szükségünk van, ráadásul mindenféle veszteség nélkül.

A fentebb említett komponensek minõsége rendkívül fontos a rendszer hatásfoka és élettartama szempontjából. Továbbá fontos, hogy az inverter MEEI minõsítéssel rendelkezzen, hiszen enélkül az invertert nem lehet a villamos áram szolgáltató hálózatára kötni. Invertereink kiváló minõségét és hatásfokát független minõsítõ szervezetek is igazolják, továbbá akár 10 év garanciával is rendelhetõk, míg élettartamuk 20-25 év között alakul.


Az általunk forgalmazott napelemek 10 év teljes körû gyártói jótállással rendelkeznek. A napelemek élettartama jóval több mint 25 év, teljesítményük évrõl évre kis mértékben csökken, azonban a gyártó garanciát vállal a napelemek teljesítmény csökkenésére is, így a napelemek teljesítménye 12 év után sem lehet kevesebb, mint 90% és 25 év után is minimum 80%.

A megtermelt teljesítményt tekintve az általunk forgalmazott legkisebb napelemes rendszer a maga 1,68 kWp (kilowatt peak) teljesítményével a magyarországi adottságoknak köszönhetõen átlagosan 1800-2000kW elektromos energiát állít elõ egy évben.


Ne kapkodja el a döntést, az ilyen rendszerek esetében hosszútávra kell tervezni, így korántsem mindegy milyen komponensekbõl áll a napelemes rendszer, ki tervezi azt, milyen szakértelemmel rendelkezik.

Idõtálló megoldást, megbízható befektetést kínálunk olyanoknak, akik hosszútávon gondolkodnak és szeretnének tenni a jövõért.

Szaktudásunknak köszönhetõen több nagyvállalat is igénybe veszi termékeinket és szakértelmünket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!