2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

Magyarország eddigi legnagyobb, 15 megawattos (MW) fotovoltaikus, azaz napelemes projektje indul tavasszal a Mátrai Erõmûben, a 6,4 milliárd forint beruházással megépülõ naperõmû a tervek szerint októberben lép üzembe - tájékoztatta a társaság titkársági és PR osztályvezetõje szerdán az MTI-t.

Több mint 40 százalékos hatékonyságot sikerült elérniük ausztrál kutatóknak saját fejlesztésû napenergia-rendszerükkel, ami egyértelmûen rekordnak számít.

A történelmi Abaúj két települése, a ma Szlovákiához tartozó Buzita és a határ innensõ részén fekvõ Hidasnémeti több mint 550 ezer eurót fordított napelemes rendszerek kiépítésére, az összeg túlnyomó részét uniós pályázaton nyerték - hangzott el Hidasnémetiben a projekt átadásán csütörtökön.

A világon tavaly 1248 gigawattóra áramot termeltek a naperõmûvek, ezen belül Európában 38,4 gigawattóra áramot termeltek csak az újonnan belépett naperõmûvek, míg Magyarországon a termelés a becslések szerint 20 százalékkal nõtt és 9,5 gigawattórát tett ki - közölte a HST-Energy Kft.

Ha fontos Önnek a családja és környezet védelme és már most is megpróbál mindent megtenni. Szelektíven gyûjt, gyalog/biciklivel jár, környezettudatosan neveli gyermekeit és szeretné tovább csökkenteni ökológiai lábnyomát, akkor szeretnénk figyelmébe ajánlani egy újabb lehetõséget.

« 1. oldal »