2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Diákhitel Központ: további egy százalékkal csökken a Diákhitel kamataForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-13 11:13:24
Egy százalékponttal csökken mindkét diákhitel-konstrukció kamata - közölte a Diákhitel Központ Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Így 2014. január 1-tõl a - szabad felhasználású - diákhitel1 aktuális kamatlábát 6,50 százalékban, a diákhitel2 kamatát pedig 7,75 százalékban határozta meg a társaság, a jövõ év január 1-je és június 30-a közötti idõszakra.
A közlemény szerint a döntés eredményeképpen az eddigi legkedvezõbb feltételekkel vehetõ igénybe mindkét típusú hitelforma, errõl a társaság vezérigazgatója a felügyelõbizottság felhatalmazása alapján döntött.

A kötött felhasználású - diákhitel2 - hitelforma esetében az állami kamattámogatás miatt az ügyfelekre esõ rész továbbra is fix 2 százalék. Az ezen felüli kamatrészt a magyar állam kamattámogatás formájában állja a hitelfelvevõ helyett. A kedvezõ kamatfeltételek a következetes finanszírozási politikának, valamint a törlesztõ ügyfelek fizetési fegyelmének köszönhetõ - jegyzi meg a közlemény.

A tájékoztatás utal rá: a Diákhitel Központ Zrt. a hitelnyújtáshoz szükséges forrásait kizárólag a pénz- és tõkepiacról vonja be, állami kezességvállalás mellett, a költségvetést nem terhelve. A finanszírozáshoz szükséges külsõ forrásokat hosszú lejáratú kölcsönök formájában a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-tõl, valamint nemzetközi speciális finanszírozó intézménytõl, az Európai Beruházási Banktól szerzi be a társaság. Mindezen túl meghatározó elem továbbra is a nyilvános kötvénykibocsátásokon keresztül történõ forrásbevonás is.

A diákhitel felvehetõ összegei változatlanok: a szabad felhasználású diákhitel konstrukció esetében havi 15 és 50 ezer forint közötti összeg igényelhetõ, míg a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvehetõ összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj - olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!