2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

A nemzetgazdasági miniszter a Bosch konszern miskolci gyárában beszélt, ahol egy egy 2,2 milliárd forintos fejlesztés kezdõdött meg, amely a 2016-ra befejezõdõ projekt után 350 új munkahelyet teremt.

A elektronikai cég mintegy 871 millió forint vissza nem térítendõ uniós támogatást nyert el egy 2,9 milliárd forintot meghaladó beruházásához, amelynek keretében új termelõ berendezéseket, eszközöket szerez be, és 50 új munkavállalót is felvesz.

Magyarországon az autók átlagosan 16 400 kilométert futnak évente, 31,2 százalékkal többet, mint a válság évének számító 2010-ben – derül ki abból a felmérésbõl, amelyet a Bosch megrendelésére a Medián készít el 2008 óta minden második évben.

A fennállásának 15. évfordulóját ünneplõ hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. 170 millió forintból új tréningközpontot létesít a gyárban. A duális oktatást szolgáló beruházás alapkövét kedden helyezték el.

Létszámbõvítést tervez az idén két miskolci gyárában, Hatvanban és Budapesten is a Bosch cégcsoport, amely több állásbörzén is várja az érdeklõdõket a következõ hónapokban.

A Bosch eladja a németországi Arnstadtban mûködõ gyárának egy részét, ugyanakkor egy gépjármû-elektronikai termék gyártását Hatvanból Arnstadtba telepíti át. A lépés a hatvani gyárban 120 embert érint, akiknek azonnal más munkalehetõséget biztosítanak a hatvani gyáron belül - közölte a Bosch kedden.

« 1. oldal »