2024. április 27. Szombat, Zita.
 

A horvát minisztérium jelenleg nem támogatja a befektetõbarát környezetet Horvátországban, ezért elérkezettnek látják az idõt arra, hogy korábbi befektetéseik eredményét realizálják.

A feleket a hágai állandó választottbíróság kötelezte, hogy tisztázzák a sajtóban megjelent az ellentmondó nyilatkozatokat.

Három ideiglenes megoldást kért az INA-nak a horvát állam nevében Ivan Vrdoljak gazdasági miniszter Párizsban, a Mol és az INA között hétfõn indult választottbírósági eljáráson - írta honlapján a Vecernji List címû zágrábi napilap.

Megkezdõdött a horvát kormány és a Mol képviselõi között pénteken az ötödik tárgyalási forduló, a magyar társaság arra kíváncsi, mi a horvát kormány véleménye az INA Felügyelõ Bizottságának az INA vállalatirányításáról szóló javaslatával kapcsolatban .

A Mol növelné horvát leányvállalata, az INA kitermelését, sürgeti viszont az ehhez szükséges engedélyek kiadását. A horvát kormánnyal folytatott csütörtöki megbeszélés után a magyar olajvállalat kész a tárgyalások gyorsított ütemû folytatására - jelentette ki Molnár József, a Mol-csoport vezérigazgatója a tárgyalás után Zágrábban újságírók elõtt.

Továbbra is jelentõs nézetkülönbségek vannak a Mol és a horvát kormány között az INA olajipari vállalat helyzetének megítélésében; a Mol meggyõzõdése, hogy az INA vállalatirányítási modellje összhangban van a nemzetközi gyakorlattal, valamint a horvátországi és az európai szabályozással is - derül ki a Mol közleményébõl.

« 1. oldal »