2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Központi, rendszerszintû forintosításra is sor kerülhet a devizaalapú autóhitelek és személyi kölcsönök esetében, ha nem sikerül rávenni a bankokat, hogy maguktól váltsák forintra a jelenleg jelentõs árfolyamkockázatnak kitett hiteleket – mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelõs ügyvezetõ igazgatója pénteken az M1 aktuális csatornának adott interjúban.

A két hete megszavazott devizahiteles mentõcsomag minden deviza alapú kölcsönszerzõdésre kiterjed, így a személyi hitelt felvevõ adósok is számíthatnak visszatérítésre. Esetükben kiemelten fontos figyelni az öt éves elévülési idõt. Mennyi járhat vissza annak, aki személyi kölcsönt vett fel?

Magyarországon szinte mindegyik bank kínál személyi kölcsönöket. A termék népszerûsége nem véletlen: a gyors ügyintézés és a közel azonnali pénzhez jutás lehetõsége sokak számára jelent megoldást váratlan esetek, családi kiadás esetén, valamilyen értékesebb háztartási cikk vásárlásánál, sõt, akár adósságrendezéshez is.

« 1. oldal »