2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 

Március végével felfüggesztette a büntetõeljárást a Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tavaly novemberben egy konyári vadászaton meglõtt férfi ügyében, ugyanis a sértett és a gyanúsított jelezte: megegyeznének a jóvátételrõl.

Nem csak a méreg, hanem a sörét is szedi az áldozatokat a fokozottan védett madaraink között.

Fokozottan védett túzokot lõttek ki a Hajdú Bihar megyei Zsáka nagyközség külterületén. A madár kilövésével egy 22 éves darvasi férfit gyanúsítanak, aki egy vadásztársaság tagja - közölte a rendõrség szerdán honlapján.

A berettyóújfalui rendõrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki kilõtt egy felé repülõ, fokozottan védett túzokot Zsáka külterületén.

Egy férfi sérült meg Konyár külterületén.

Helyre kell állítani a vadászat becsületét, de ezt csak úgy lehet elérni, ha a társadalomnak is be tudjuk mutatni a vadászat kultúráját - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesa Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban.

A szakminiszter emlékeztetett rá, hogy az elmúlt három és fél évben jogszabályok sorát hozták meg a vadászat világában, a tevékenység könnyítéséért.

Nem csak a hivatásos vadászoktól kell tartaniuk a vadaknak.

Vadászati kiállítás Földesen
Földes – A vadász valóságos testi közelségben él a természettel, a fûvel: a fák, a szellõ, a napsugár, a vihar, a sáros mezõ, és minden élõlény benne van a vadász egész lelkében -vallotta egykor Móricz Zsigmond, akinek gondolatai életre keltek a helyi vadászok trófeáiból és a DAEC preparátumaiból rendezett vadász kiállításon.

Évzáró gyûlést tartottak február 16-án a Komádi Bihar Népe Vadásztársaságnál. Csóka Zsolt, a társaság titkára foglalta össze az eseményen történteket.

2002. óta mûködnek, igaz, akkor még csak bérkilövõként, 2007. óta azonban már területtel is rendelkeznek. A furtai Kittenberger Kálmán Vadásztársaság elnöke, Duró József barátságosan fogadta érdeklõdésemet, és készségesen mutatta be a társaságot.

Nem panaszkodik, nem dicsekszik, Bácsi János egyszerûen elégedett az általa vezetett Bihar-népe Vadásztársasággal. Mûködésükrõl, jelenlegi helyzetükrõl, jövõjükrõl beszélgettünk.

Egy jól mûködõ, anyagi gondoktól mentes vadásztársaság. Röviden ez jellemzi a biharkeresztesi Petõfi Vadásztársaságot, amirõl az elnökkel, Szabó Vincével beszélgettem.

A Herpály-Földtulajdonosi Vadásztársaság még csak rövid múltra tekinthet vissza, ám annál nagyobb tervvel, elképzeléssel néznek a jövõbe. A társaság életérõl, mûködésérõl vezetõjük, Karácsony Sándor adott tájékoztatást lapunknak.

A Hortobágyon léptek fel 2008-08-30 17:08:07

A Hortobágyon megrendezett Hajdú-Bihar Megyei Vadásznapon lépett fel a csökmõi Fonó Hagyományõrzõ Népdalkör augusztus 30-án.

 

« 1. oldal »