2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Távozáson tanakodnak a multikForrás: HírTv
Utolsó módosítás: 2008-08-27 14:05:16
A kérdés: Mit tanuljon az a szerencsétlen fõiskolás-egyetemista, ha már a multik országunkban való jelenlétére sem számíthat? A Magyar Nemzet 2008. augusztus 12-i számában látott napvilágot az a hír, hogy az uniós csatlakozás után hazánkba telepedett multinacionális cégek távozást fontolgatnak.

Az uniós csatlakozás elõtt kialkudott adókedvezmények kifutása miatt ugyanis több multinacionális nagyvállalat is a távozás mellet dönthet. Még végleges döntés nincs, de a 15.000 munkehelyet felölelõ General Elecric is hangot adott problémájának és kiszervezõdésrõl beszél. Nem egy elszigetelt jelenségrõl van szó. Ez sajnos a jövõre nézve súlyos problémákat jelent. Országunk oktatási intézményei éves szinten több ezer friss diplomást és felsõfokú képesítést szerzett diákot ont ki magából. Mi lesz velük? Lesz valaha munkájuk? Megéri a több éves veszõdést és anyagi befektetést, hogy utánna nem tud elhelyezkedni? Hogyan tovább Magyarország?

Hozzászólások
Beküldte: J.N.L. (2008-09-04 17:51:52)

Ezek a multik valahol voltak azelõtt is mielõtt Magyarországrara jöttek volna....valószínüleg ott is számítottak rá az ottani lehendõ diplomások!!! Mégis eljöttek onnan!ezért az ottani(nyugati)diákság tüntetni kezdett a globalizáció ellen! Mi meg örültünk a multiknak,hogy idejönnek!Most majd valahol máshol örülnek nekik.....és a Magyar diákság is beáll a globalizáció ellenes tüntetõk közzé!!

Hát,így megy ez....

Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!