2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Nyírmihálydi: „Aki gyilkolni jön, ragadjon fenn a dróton!”Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-04 15:18:11
A gyanúsítottak azért barkácsoltak elektromos kerítést, mert a kislétai gyilkosság után féltek egy esetleges támadástól. A középkorú férfi szavaival: „aki éjszaka a kert hátsó részérõl jön a házam felé, az biztos nem jó szándékkal jön”.

Nyírmihálydi - A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság csütörtökön három embert hallgatott ki több emberen elkövetett emberölés bûntett kísérletének megalapozott gyanújával.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy Nyírmihálydiban lakó 24 éves férfi és 19 éves élettársa drótkötelet feszítettek ki udvarukon, melybe 230 voltot vezettek. A drótra egy kis lámpát raktak, hogy lássák, mikor van feszültség alatt. A szemben álló házban lakó 45 éves férfi két vezetéket húzott ki udvarán, melyekbe illegálisan vételezett nagyfeszültségû áramot vezetett.

Mindhárom gyanúsított azt vallotta, hogy az elektromos kerítést azért készítették, mert a kislétai gyilkosság után féltek egy esetleges támadástól. A középkorú férfi szavaival: „aki éjszaka a kert hátsó részérõl jön a házam felé, az biztos nem jó szándékkal jön” … „aki meg gyilkolni jön, ragadjon fenn a dróton!”

Az életveszélyes önvédelmi rendszereket szeptember 3-án hajnalban fedezte fel a rendõrség, amikor Nyírmihálydiban több lakóingatlanon tartottak házkutatást. Az akcióra azért került sor, mert a hatóság birtokába jutott információk szerint egyes személyek illegális fegyvereket tartanak. Az ellenõrzés során találtak egy duplacsövû puskát (a tulajdonos szerint riasztófegyver), egy másik házban pedig két éleslõszer hüvelyét. A lefoglalt eszközöket szakértõi vizsgálat alá vetik, az ügyben a Nyírlugosi Rendõrõrs lõfegyverrel és lõszerrel visszaélés megalapozott gyanújával rendelt el nyomozást.

A rendõrség felvétele

 

 

Elõzmények:

 

Emberölés kísérlete lopott árammal Nyírmihálydiban
A jogos védelemre vonatkozóan a Büntetõ Törvénykönyv így rendelkezik:

Btk. 29. § (1) Nem büntethetõ, akinek a cselekménye a saját, illetõleg a mások személye, javai vagy közérdek ellen intézett, illetõleg ezeket közvetlenül fenyegetõ jogtalan támadás elhárításához szükséges.
(2) Nem büntethetõ az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségbõl vagy menthetõ felindulásból túllépi.
(3) A megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elõl.
29/A. § Nem büntethetõ, aki a saját, illetõleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelõzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekezõ a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tõle az adott helyzetben elvárható volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!