2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Gumikalapács ajándékbaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-11 17:20:32
Nemzetíszínû szalaggal átkötött gumikalapácsot szeretett volna ajándékozni a Demokratikus Hálózat péntek délelõtt Molnár Oszkárnak, Edelény polgármesterének.

Utalva ezzel arra, amit a polgármester a júniusi közgyûlési ülésen mondott: "A cigányok által többségében lakott településeken, például Lakon, például Szendrõládon a terhesség ideje alatt szándékosan olyan gyógyszereket szednek, hogy bolond gyerek szülessen, hogy dupla családi pótlékot tudjanak lehívni...utánajártam, és igaz, gumikalapáccsal veri a terhes nõ a hasát, azért, hogy nyomorék gyereket szüljön.” A gumikalapácsot azonban nem sikerült átadniuk, de még el is zavarták õket.

A Demokratikus Hálózat képviselõi ugyanis úgy tervezték, hogy Molnár Oszkár péntek délelõtt egy rendezvényt nyit meg az edelényi Mûvelõdési Házban. S miközben odaérkezik, átadhatják neki az ajándékukat. Ezt Kalmár Szilárd, a Demokratikus Hálózat alelnöke mondta el lapunknak. A program azonban változott, a polgármester nem érkezett meg, a hálózat azoban megtartotta sajtótájékoztatóját. Illetve csak félig, mert a mûvelõdési házban zajló rendezvény szervezõi elzavarták õket, arra hivatkozva: a tér az övéké. Az edelényi tévé egyik munkatársa is többször ingerült bekiabálással szakította meg a sajtótájékoztatót.

"Több kisebbséget sértett”

Kalmár Szilárd annyit elmondott: "Az edelényi polgármester kijelentése súlyosan érintett több kisebbséget is". (Az alelnök arra utalt, hogy Molnár Oszkár polgármestere a homoszexuálisokról is tett megjegyzést ugyanazon a testületi ülésen – a szerk.) Hozzátette: "Azért kap gumikalapácsot, hogy ezzel verje ki a fejébõl a beleszorult badarságot." Így folytatta: "Ha Molnár Oszkár csupán blöffölt kijelentésével, akkor az úszításnak számít, ha viszont igazat mondott, akkor bûnt pártolt azáltal, hogy nem tett korábban feljelentést." Az alelnök szerint a testületi ülésen részt vevõ többi képviselõ – külön kiemelte dr. Daher Pierre orvost – is felelõs, sõt cinkosnak nevezte õket. Valamint Orbán Viktor Fidesz elnök hallgatását is számon kérte, aki nem határolódott el párttársa kijelentésétõl.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a hálózat edelényi szimpatizánsai nem mertek eljönni, félve a retorziótól. A hálózat néhány tagja táblákkal körbeállta az alelnöket, ezekre a következõket írták Molnár Oszkárról: "Butább, mint egy ötödikes", "Edelény többet érdemel", "Viktor! Támogató hallgatás?", "A sötétség fejedelme".

Mi lesz a kalapács sorsa? "Feladjuk postán a polgármesternek" – válaszolta az alelnök.

Megkérdeztük Molnár Oszkár véleményét. Az ajándék gumikalapácsra annyit mondott: "Nem tudtam errõl."

Baranyi Ferenc, az edelényi polgármesteri kabinet alkalmazottja lapunkon keresztül arra kérte a különbözõ szervezeteket, hogy a továbbiakban demonstrációval ne zavarják a hivatal és a település intézményeinek munkáját. Hozzátette: ha valóban megtették az edelényi polgármester ellen a feljelentést, akkor ne befolyásolják a független ügyészség munkáját.

A kabinet munkatársától azt is megtudtuk, hogy a Demokratikus Hálózat tagjai azért nem találkozhattak a polgármesterrel, mert délután 1 órára volt hivatalos a Mûvelõdési Házba, a Magyar Tanya és Falugondnoki Szövetség rendezvényének megnyitójára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!