2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Romák elleni támadások: Elõzetes- ben maradnak a gyanúsítottakForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-24 14:39:13
Három hónappal meghosszabbították a romák elleni támadással gyanúsított négy férfi elõzetes letartóztatását.

- mondta a Független Hírügynökségnek Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivõje. A gyanúsítottak így december 23-ig biztosan rács mögött maradnak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a Terrorelhárító Szolgálat embereivel augusztus végén csaptak le a feltételezett gyilkosokra egy debreceni szórakozóhelyen. Négy embert vettek õrizetbe, köztük egy testvérpárt. Õk 28 és 42 év közötti férfiak, mindannyian Hajdú-Bihar megyében élnek, egy részük debreceni. Mint kiderült, már a következõ támadásokat tervezték, ezért csaptak le rájuk.

Romákra az elmúlt egy évben összesen kilencszer támadtak itthon fegyverrel és Molotov-koktéllal az eddigi adatok alapján. A támadásoknak összesen hat halálos áldozata van.

2008. novemberében két ember halt meg, amikor Molotov-koktélt dobtak, és rálõttek két család házára éjszaka Nagycsécsen. Idén februárban egy ötéves kisfiút és édesapját lõtték agyon Tatárszentgyörgyön, áprilisban pedig késõ este saját háza elõtt egy autójához tartó, éppen munkába induló férfit Tiszalökön. Augusztus elején a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán saját otthonukban lõttek rá sörétes fegyverrel egy anyára és kislányára; a 45 éves asszony meghalt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!