2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Nem lesz kötelezõ az izzókészlet az autókbanForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-09-28 18:52:53
Októbertõl több könnyítést is kapnak az autósok.

Nem kötelezõ izzókészletet tartani október 1-jétõl az autókban a közlekedési miniszter akkor hatályba lépõ rendelete szerint, a lámpáknak azonban ettõl függetlenül megfelelõen kell mûködniük.

Könnyítést vezetnek be szintén október 1-jétõl az egészségügyi dobozoknál is: az elsõsegélydoboz szavatossági idejét nem egészében, hanem tartozékok szerint nézik majd, vagyis ha lejár például egy jódampulla szavatossági ideje, nem kell ezért az egész dobozt lecserélni, csak magát az ampullát.

Szollár Domokos kormányszóvivõ a Független Hírügynökségnek elmondta: az október 1-jén életbe lépõ rendelet nem azt jelenti, hogy rossz lámpákkal vagy kivilágítatlanul lehetne közlekedni. Ha a jármû lámpája a KRESZ elõírásainak megfelelõen világít, akkor a rendõrnek nem lesz lehetõsége és joga sem, hogy az izzókészletet kérje. Minden üzembentartó saját felelõssége, hogy a KRESZ szabályai szerint mûködjenek az autó lámpái, és ezt a rendõrség fokozottan fogja ellenõrizni.

Ugyancsak október 1-jétõl egy másik miniszteri rendelet arról rendelkezik, hogy az autókban kötelezõ egészségügyi doboz szavatossági ideje megszûnik - azaz a rendelet szerint nem az egész doboz lejártát kell figyelembe majd venni, hanem az egyes tartozékokét. Ha például egy jódampulla érvényessége lejár, nem kell kidobni az egész dobozt, elegendõ lesz csak a lejárt tartozékot kicserélni - mondta a kormányszóvivõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!