2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Gyorshajtók: lakott területen 116 km/h!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-11-03 18:30:50
A megengedett 50 km/h sebesség helyett 116km/h sebességgel száguldozott.

A gyalogosok is ludasak

 

Viszont Nyíronyban egy autós 116-al száguldott a megengedett 50 helyett.

 

Megyeszerte fokozott közlekedési ellenõrzés alá vetették a lámpa nélküli gyalogátkelõket és környéküket szeptember közepétõl egészen egy hónapon át – közölte a rendõrség.

Ez idõ alatt Hajdú-Biharban 12 baleset során 13 gyalogost ütöttek vagy sodortak el. Kilencen könnyebben, négyen súlyosan megsérültek. Hat baleset a zebrán történt, hat alkalommal pedig maga a gyalogos okozta az ütközést.

38 ittas

Az átkelõknél sebességellenõrzéseket is végrehajtottak, ezek során 242 jármûvet fényképeztek le.

A legkirívóbb szabálysértést Nyíradonyban tapasztalták, ahol a megengedett 50 helyett 116 kilométeres sebességgel száguldott egy autós. A rendõrök az egy hónap alatt 2822 jármûvezetõvel fújattak szondát, közülük 38 bizonyult ittasnak. Kilenc jogosítványt a helyszínen elvettek.

Az akció folyamán hét büntetõ és 232 szabálysértési feljelentést tettek. 746 fõvel szemben 4,2 millió forint helyszíni bírságot szabtak ki. Ez utóbbiak közül 118 esetben a gyalogosokra vonatkozó szabályok megsértése miatt büntettek.

Sebességtúllépés miatt összesen 366 esetben intézkedtek: a gyorshajtókra 679 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, de a közigazgatási eljárások keretében kiküldött csekkeken ennek az összegnek a sokszorosa szerepel majd. Több mint 100 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, 16 alkalommal telefonálás vont maga után retorziót.

A rendõrség megállapítása szerint a jármûvezetõk inkább tiszteletben tartják a zebrát, mint korábban, viszont a gyalogosok többsége bizony gyakran megsérti az elõírásokat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!