2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Új: jelzõtábla fog figyelmeztetni a traffipaxra!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-01 13:25:07
Az autósok életét úgy próbálják egyszerûbbé tenni, hogy jövõ januártól közúti jelzõtáblákkal is jelezni kell a fixen telepített traffipaxok helyét.

Csak óvatosan a zebránál!

 

Ha valaki mondjuk a gyalogátkelõhelyen elõz, az napjainkban is búcsút inthet a vezetõi engedélyének, jövõ januártól azonban kevesebb is elég lesz az érzékeny búcsúhoz.

 

 

A KRESZ-szabályok több mint hatvan ponton történõ módosítása alapvetõen a védtelen közlekedõk, a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságát javítja, de nem másokkal (a motorosokkal és/vagy az autósokkal) szemben.

Jövõre a zebrát a vasúti átjárókhoz hasonlóan lehet majd megközelíteni, a kerékpárosok pedig akár a menetriánnyal szemben is behajthatnak majd az egyirányú utcába.

Fontos változás, hogy a biciklisek (ha a kerékpársávot gyalogosok is használják) maximum húsz kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak, sisakot viselve, lakott területen kívül azonban akár ötvennel is közlekedhetnek majd. A motorosok számára örömhír, hogy használhatják a buszsávot, illetve a piros lámpánál elõre sorolhatnak az autók elé.

Az autósok életét egyebek mellett úgy próbálja egyszerûbbé tenni a jogalkotó, hogy elõírta: jövõ januártól közúti jelzõtáblákkal is jelezni kell a fixen telepített traffipaxok helyét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!