2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
160 dolgozójától megválik az MTVForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-03 10:35:10
Megszüntetik a vidéki körzeti stúdiókat és legalább 160 munkatársat küldenek el a Magyar Televíziótól (MTV).

A jövõ évi teljes, 9,3 milliárd forintos költségvetési forráselvonás miatt megszüntetik a vidéki körzeti stúdiókat és legalább 160 munkatársat küldenek el a Magyar Televíziótól (MTV).

 

A leépítés miatt a kollektív szerzõdés sem maradhat hatályban - olvasható az MTV szerdai közleményében. A vidéki stúdiók vezetõit már értesítették a döntésrõl, akik meg is kezdték a bezárás elõkészítését. Az MTV vezetése szerint a fájdalmas lépést az adásbiztonság és a megmaradó munkahelyek védelme indokolta. Medveczky Balázs ügyvezetõ alelnök szerint a 33 éve mûködõ vidéki, regionális stúdiók rendkívül sokat tettek az MTV-ért, de a példátlan költségvetési megszorítások elkerülhetetlenné tették ezt a lépést. Az ügyvezetõ alelnök írásban tájékoztatta a miskolci, a pécsi és a szegedi regionális munkaügyi központokat az MTV csoportos létszámcsökkentési tervérõl. Várhatóan 160 munkatárs munkaviszonya szûnik meg. A vezetés hamarosan megkezdi a tárgyalásokat az Üzemi Tanáccsal is.

A vezetés szerint a kollektív szerzõdés sem tartható a forrásmegvonás következtében kialakult helyzet miatt, ezért megkezdik a tárgyalásokat a szakszervezetekkel is. Az MTV vezetése meg akarja védeni a megmaradó munkahelyeket, ezért azt tervezik, hogy bizonyos havi fizetés felett megvonják a választható béren kívüli juttatásokat - olvasható a közleményben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!