2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Darabolós gyilkosság - pszichológus foglalkozik a szemtanúkkalForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-24 08:56:37
Rendõrségi pszichológusi segítséget kaptak azok a bolti alkalmazottak, akik szemtanúi voltak az egy héttel ezelõtti salgótarjáni kettõs gyilkosságnak.

Akik látták a "macsétás" gyilkosságot, olyan traumát éltek át, amelyet egyedül nagyon nehéz feldolgozni. A szemtanúk kedden a Nógrád Megyei Rendõr-fõkapitányság épületében csoportos foglalkozás keretében, egy vezetett beszélgetés során fogalmazták meg érzelmeiket, félelmeiket - mondta el a Független Hírügynökségnek Dankóné Nagy Éva, a rendõr-fõkapitányság sajtófõnöke.

Az érintetteket Petkó Györgyi, a rendõrség pszichológusa segíti. A résztvevõk elmondása alapján a szakemberrel történt beszélgetés elindította õket a tragédia feldolgozásának útján - tette hozzá a szóvivõ.

Ahogy a Független Hírügynökség hírül adta, december 14-én este Salgótarján belvárosában egy 27 éves férfi egy 49 centiméteres bozótvágó késsel meggyilkolta 25 éves volt barátnõjét, aki elhagyta õt, majd végzett annak 34 éves társával is.

A tettes macsetájával elõbb a nõt vagdalta össze, majd a nõ barátját. Az áldozat bemenekült egy élelmiszerboltba, de támadója követte, és az üzletben is folytatta a mészárlást: a védekezõ ember egyik kezén levágta az ujjakat, majd másik karjába is belevágott, levágta csuklóban a kezét.

Az egyik áldozatot sem tudták megmenteni, mindketten belehaltak sérüléseibe. Egyiküket hétfõn, másikukat kedden temették el.

A tettes elmenekült, de két órán belül elfogták. Jelenleg elõzetes letartóztatásban van, az igazságügyi elmegyógyintézetben õrzik.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!