2020. május 31. Vasárnap, Angéla.
 
Aligha lesz rövidebb a nyári szünetForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-08-13 13:16:09
Bár beszéltek a szünidõ hosszáról a köznevelési kerekasztalon, komolyabb konzultáció eddig nem volt arról, hogy rövidebb legyen a nyári, és hosszabbak legyenek a tanévközi szünetek – ezt Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke mondta a Magyar Hírlapnak.

Szerinte nem oldaná meg a szülõk gyerekelhelyezéssel kapcsolatos problémáit a rövidebb nyári vakáció. egyrészt mert ez eleve csak az alsóbb osztályokban probléma. Egyrészt ugyanis a nagyobbak már jellemzõen önállóak, másrészt ha a nyári vakáció rövidebb is lenne, ettõl még nem növekedne a szülõk kivehetõ szabadsága, vagyis az évközi szünetekben lenne gond a gyerekek elhelyezése.

A hosszabb nyári szünet ellen más érvek is vannak. Egyrészt az, hogy szükség van a feltöltõdéshez egy hosszabb vakációra, másrészt „nem mellékes az sem, hogy a családok inkább nyárra szervezik a közös kikapcsolódást, hiszen az idõjárás ekkor ad a legtöbb lehetõséget szabadtéri programokra” – olvasható a cikkben. A pedagóguskar elnöke szerint mindezek mellett a magyar iskolaépületek nagy része jelenleg nem alkalmas arra, hogy a hõség idején tanítsanak, tanuljanak bennük, „A gyerekek június elejétõl, sõt, már májusban is legyezik magukat a padban”, így kevéssé tudnak koncentrálni.

Arról, hogy az általános iskola elsõ és második évfolyamán legfeljebb napi négy tanórát lehetne majd tartani, azt mondta: a pedagógusok szinte egyöntetû véleménye, hogy a mostani heti huszonöt-huszonhét óra nagyon sok, ennyit nem bírnak ebben az életkorban a gyerekek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!