2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Családok és vállalkozások elõtérbenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2010-02-03 17:44:51
Új idõszakot kell kezdeni, s ha a választópolgárok minket bíznak meg a kormányzással, akkor minden jelentõsebb területen olyan reformokat hajtunk végre, amelyek takarékossá és fegyelmezetté teszik az állam mûködését – jelentette ki a Fidesz parlamenti frakciójának vezetõje. Dr. Navracsics Tibor

Navracsics: „Nem csodát, hanem kemény munkát, takarékos és felelõs államot ígérünk.”

 

Az elmúlt nyolc év kormányzati politikája megbukott, s ez nem kampányszöveg, ezt gazdasági és társadalom-statisztikai adatok bizonyítják. Új idõszakot kell kezdeni, s ha a választópolgárok minket bíznak meg a kormányzással, akkor minden jelentõsebb területen olyan reformokat hajtunk végre, amelyek takarékossá és fegyelmezetté teszik az állam mûködését – jelentette ki Nyíregyházán a Fidesz parlamenti frakciójának vezetõje. Dr. Navracsics Tibor a legfontosabb programelemekrõl is nyilatkozott lapunknak.


ÉKN: A kampány kemény szópárbajaiból egyelõre nehéz kihámozni a válságból kiutat mutató elképzeléseket. Ön is így véli?


Dr. Navracsics Tibor: Meglehetõsen durva kampányba kezdett a szocialista párt, ami persze nem csoda, hiszen ha nem tudnak hivatkozni a kormányzati-politikai teljesítményükre (márpedig nincs mire), akkor egy eszközük marad: az ellenfél támadása, feltüntetése negatív színben. A Fidesz inkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy most megadatik a lehetõség, hogy a változtassunk az elmúlt nyolc év csõdbe, kudarcba torkolló politizálásán és irányítási gyakorlatán.

Munkahelyek teremtése, az adók és adóterhek csökkentése, a családok valamint a kis- és középvállalkozások támogatása – nagyjából ezek azok a pontok, amelyek mentén felépítettük a választási programunkat. Ki kell jutni abból az állapotból, amely az elmúlt idõszakban egy gyenge országgá tette hazánkat. Ennek része a közjó becsületének visszaállítása is: egymás után buknak le azok a kormánypárti politikusok, akik nem ismerik a közjó fogalmát, vagy úgy gondolják, hogy ezzel magánjavakat lehet gyarapítani, akár törvénytelen módon is.


ÉKN: Az eddigi viták mintha elvesznének a részletekben, hogy ki óvja jobban a nyugdíjasokat vagy az értékes ingatlanok tulajdonosait...


Dr. Navracsics Tibor: Minket sokszor vádolnak azzal, hogy csodát ígérünk, de valójában nem tudunk és nem is akarunk ilyennel hitegetni senkit. Kemény munkára van szükség, hogy kijussunk a jelenlegi helyzetünkbõl, de ezúttal ennek a kemény munkának lesz értelme, mert ha mi nyerjük meg a választásokat, akkor olyan vezetése lesz az országnak, amelyik tudja, mely irányba vezet a kiút, képes erre összpontosítani a társadalom energiáit, nem pazarol és összefogással képes talpra állítani az országot.

Persze, néha önkéntelenül elveszünk a részletekben, de hát amikor azt olvasom egy szocialista politikus nyilatkozatában, hogy az MSZP soha nem vezette be és soha nem is akarja bevezetni az ingatlanadót, akkor az ember egy pillanatra megáll, hogy ugyanabban az országban éltünk-e az elmúlt idõszakban...


ÉKN: Sokszor esik szó a neoliberális gazdaságpolitika és szemlélet bukásáról. Ez megjelenik a Fidesz programjában is?


Dr. Navracsics Tibor: Az tény: a szocialista kormányzati politika megbukott, ám nem tudom, hogy világviszonylatban ez milyen elvek bukásával hozható összefüggésbe. Azt tudom, hogy amire ma szükség van, az egy kicsi, erõs, fegyelmezett és takarékos állam, amely el tudja hitetni a polgáraival, hogy jobban megéri becsületesen élni és érvényesülni, mint becstelenül és törvénytelenül.


ÉKN: Nem tart attól, hogy támadási felületet adtak, amikor Mádi Lászlót visszaléptették egy egyébként óvatos kijelentése miatt?


Dr. Navracsics Tibor: Éppen abban bízom, a választópolgárok számára azt bizonyítja, hogy szigorúan lépünk fel a saját oldalunkon is. Száz százalékos koncentrációt követelünk meg és teljes erõbedobással végzett munkát várunk a képviselõinktõl. Tudjuk, hogy a szocialisták arra építik a kampányukat, hogy a mi hibáinkat kihasználják, illetve a mondatainkat, üzeneteinket eltorzítva kommunikálják, ahogy az történt Mádi László kijelentésével is. Nem lehet hibázni.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!