2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Demszky Hagyót hibáztatjaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-09 10:15:55
Nem mond le, és nem aggódik amiatt, hogy érintett lenne a BKV-botrányokban. Ezt mondta Demszky Gábor fõpolgármester, akinek fõtanácsadóját a múlt héten elõzetes letartóztatásba helyezték.

A fõpolgármester szerint tanácsadója ártatlan, volt helyettesét Hagyó Miklóst viszont hibáztatta, amiért nem felügyelte elég szigorúan a BKV- t.

„Nem, természetesen nem és nem is aggódom magamért, hogy velem mi lesz” - így válaszolt Demszky Gábor fõpolgármester az RTL Híradó kérdésére, hogy gondolt-e a lemondásra. Tanácsadója, a kormány és a városháza között közvetítõ Mesterházy Ernõ a múlt héten került harminc napra elõzetes letartóztatásba, BKV-s tanácsadói szerzõdések miatt.

A másfél órás sajtótájékoztató központi témája azonban nem a volt tanácsadó, hanem az egykori helyettes, Hagyó Miklós volt. Õ felügyelte a BKV-t a választások óta, több más közmû céggel együtt.

„Köztünk nincs konfliktus, hát lát ilyet?” – mondta 2007-ben.

„Már 2007. áprilisában jeleztem a koalíciós koordinációs testületnek, hogy Hagyó Miklós rosszul értelmezi feladatát” – és mondta most hétfõn Demszky Gábor.

Három év alatt sok minden megváltozott, igaz, Demszky Gábor a szocialista politikust nem vádolta meg azzal, hogy tudott volna a tízmilliós végkielégítésekrõl, vagy a tanácsadói szerzõdésekrõl. Azért viszont felelõsnek tartja, hogy a BKV ilyen helyzetbe került. A szocialisták szerint olyan nincs, hogy egy helyettes felelõs, de felettese nem.

„Azt nem tudom elfogadni , hogy a fõpolgármester néha olyan nyilatkozatot tesz, mintha nem mûködött volna együtt a városvezetésben” – mondta Steiner Pál, az MSZP fõvárosi frakcióvezetõje.

A Fidesz mindkét pártot vádolja. Szerintük a BKV a volt koalíciós pártok kifizetõhelye volt.

„Azon vetélkednek a fõvárosi SZDSZ és MSZP vezetõi, hogy varrják egymás nyakába ezeket a korrupciós ügyeket, hogy kenjék egymásra rá ezeket a bûncselekményeket” – mondta Német Szilárd, a Fidesz országgyûlési képviselõje.

Hétfõn délután a BKV vezérigazgatója bejelentette, a héten újabb harminc, gyanús tanácsadói szerzõdést adnak át a rendõrségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!