2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Visszafelé sül el a hajdúsági nyomozók akciója?Forrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-09 11:48:12
Eddig minden eljárásban, minden vádpont alól felmentette a bíróság Tóth Lajos hajdúszoboszlói szállodatulajdonost, miközben az ügyében nyomozó rendõrök közül kettõt már rabosítottak, illetve további rendõrtisztek ellen is indulhatnak eljárások.

Tóth Lajos szállodatulajdonost, a Magyar Szerencsejáték Szövetség akkori elnökét 2001 júliusában zsarolás alapos gyanúja miatt vette õrizetbe a rendõrség, majd elõzetes letartóztatásba helyezték. A vizsgálat során a vádat kiterjesztették önbíráskodásra és felbujtóként súlyos testi sértés bûntette elkövetésére is. A szoros ügyészi felügyelettel zajló nyomozásban Tóth Lajost egy hónapig elõzetes letartóztatásban tartották, majd fél évre elrendelték a házi õrizetét.

A több évig tartó eljárást követõen a Debreceni Városi Bíróság 2006. december 8-án hirdetett ítéletet, és a vádlottat minden vádpontban felmentette bûncselekmény hiányában. Az ügyészség a bûnösség megállapítása és a büntetés kiszabása miatt fellebbezett az ügyben.

Másodfokon - a Hajdú-Bihar megyei Bíróság elfogultsága miatt - a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Bíróság négy vádpontban bûncselekmény hiányában újólag felmentette Tóth Lajost, két vádpontban pedig megismételtette az elsõfokú eljárást.

Az utóbbiban a debreceni bíróság 2009 decemberében hozott felmentõ ítéletet, amit az ügyészség ismét megfellebbezett, vagyis a csaknem tíz éve tartó ügy még mindig nem zárult le jogerõsen, ismertette a részleteket az érintett, Tóth Lajos az MTI-vel.

A hajdúszoboszlói Hotel Silver tulajdonosa elmondta azt is, hogy hivatali bûncselekmények gyanúja miatt, még 2001-ben, feljelentést tett a hajdú-bihari rendõr-fõkapitányság több magas rangú tisztje ellen. A nyomozást azonban - a Legfõbb Ügyészség határozatára - az alapügy jogerõre emelkedéséig megszüntették. Most viszont, mivel az alapügy több vádpontban lezárult, újra folytatódhat az eljárás, mondta Tóth Lajos, aki megerõsítette: az ügyben két rendõrtisztet rabosítottak, mert annak idején veréssel vettek rá egy hajléktalant, hogy ellene valljon.

Az ügyben további rendõrtisztek ellen is indulhatnak eljárások, közölte Szabó István, a vállalkozó ügyvédje hétfõn. A korábban bejelentett vagyoni és nem vagyoni kártérítés esetleges érvényesítésével kapcsolatban Tóth Lajos azt mondta: pénzzel nem lehet "reparálni", ami tíz év alatt megtörtént.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!