2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Meghosszabbították a jelentkezés határidejétForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-16 18:04:25
Az Oktatási Hivatal kedden este 10 óráig meghosszabbította a www.felvi,hu-n a jelentkezés határidejét a felsõoktatási intézményekbe - mondta kedden reggel a Független Hírügynökségnek az Oktatási Hivatal elnöke.

Bakonyi László hozzátette: az internetes szerver hétfõn este leállt, így sokan nem tudták a tegnap éjféli határidõig leadni jelentkezésüket.

Hétfõ éjjel egy ideig elérhetetlen volt az Országos Felsõoktatási Információs Központ (OFIK) és az Educatio Kht. honlapja is. Az RTL Klub.hu/hireknek is többen jelezték, hogy az oldal éjszaka elérhetetlen volt.

"A felvételi regisztráció hivatalosan elektronikus úton 2010.02.15 24 óráig tartott. De a (menetrendszerûen) a rendszer már este 20 órától csõdött mondott. Mi lessz azokkal a jelenkezõkkel, akik emiatt nem tudtak esetlegesen regisztrálni vagy a felvételükön módósítani" - kérdezte tõlünk egyik olvasónk.

Az index.hu-nak is olvasók jelezték, hogy nagyon lelassult, sõt idõnként hosszú percekig állt a felvi.hu internetes portál, amelyen keresztül lehetett jelentkezni a felsõoktatási intézményekbe, az elsõ határidõ szerint hétfõ éjfélig. Ennek vélhetõen az lehet az oka, hogy nagyon sokan hagyták az utolsó órákra a jelentkezések leadását, így túlterhelték a szervert. Éjfél elõtt néhány perccel az OFIK és az Educatio Kht. illetékesei úgy döntöttek, hogy emiatt két órával meghosszabbítják a jelentkezési határidõt.

Gáti Mátyás, az Educatio Kht. sajtófõnöke az internetes portál kérdésére azt mondta: a technikai problémák miatt olyan nem fordulhat elõ, hogy valaki emiatt maradjon le a jelentkezésrõl. A jelentkezéseket február 23-ig kell hitelesíteni a jelentkezõknek az Ügyfélkapun keresztül, vagy a felvi.hu-ról kinyomtatható hitelesítõ adatlap kitöltésével és visszaküldésével - tette hozzá.

A diákok idén is tetszõleges számú jelentkezést adhattak be. Összesen 63 alapképzéssel, 69 felsõfokú szakképzéssel, valamint 253 új mesterképzéssel bõvült az idei kínálat. A felvételi eljárás 9 ezer forintba került, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére volt lehetõség. Ezen felül a további jelentkezésekért az alapdíjon túl 2-2 ezer forint kiegészítõ díjat kellett fizetni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!