2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
58 millióra büntették a leszakadt mennyezet kivitelezõjétForrás: Index
Utolsó módosítás: 2010-02-24 18:42:01
A Pécsi Ítélõtábla szerint bizonyíthatóan amiatt szakadt le a pécsi Hullámfürdõ uszodai álmennyezete, mert a kivitelezõ - a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt. - rossz minõségû fát használt. A céget 58 millió forintra büntették.

Jogerõsen 58 millió forint és kamatai megfizetésére kötelezte a Zalai Általános Építési Vállalkozó Zrt.-t (ZÁÉV Zrt.) a Pécsi Ítélõtábla szerdán, mert a cég hibájából szakadt le a pécsi Hullámfürdõ uszodai álmennyezete 2005-ben. A táblabíróság kimondta: a mennyezet leszakadását a fa tartószerkezetek károsodása okozta, s ez kivitelezõi mulasztásra vezethetõ vissza. A ZÁÉV nem a tervekben elõírt, hanem rossz minõségû, ráadásul nem is a megfelelõ védõkészítménnyel kezelt faanyagot használt, a szerkezetet pedig nem az elõírt speciális párazáró, hanem hagyományos fóliával borította. A vállalat a kártérítést 15 napon belül köteles megfizetni a fürdõt üzemeltetõ felperes Pécsi Fürdõ Kft.-nek.

 

A hullámfürdõ uszodájának 40 négyzetméteres alumínium álmennyezetébõl 30 négyzetméternyi szakadt le és esett a vízbe 2005. november 27-re virradó éjjel, amikor a megroppant szerkezetet ipari alpinisták próbálták megerõsíteni. Személyi sérülés nem történt, de az uszodát életveszélyessé nyilvánították, és akkor, majd ezt követõen többször is bezárták. Az álmennyezetet megerõsítették, végleges helyreállítása 2008 augusztusában fejezõdött be.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!