2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Szentendrei tûzoltók segítettek a miskolci családnakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-02-25 13:27:44
Szentendrei tûzoltók szállították Miskolcra azt az adományt, amelyet egy mezõberényi család gyûjtött össze egy nehéz helyzetbe került miskolci házaspárnak. A tûzoltók több mint ötszáz kilométert autóztak, míg célba értek.

Az RTL Klub híradója két hete foglalkozott elõször a miskolci család gondjaival. Kétségbeesésükben a rendõrséghez fordultak segítségért, mert elfogyott az élelmük és a tüzelõjük. A riportot látva egy mezõberényi család gyûjtésbe fogott, szomszédoktól, munkatársaktól gyûjtött össze élelmiszert, takarót és egy rezsót. A második riport azonban arról szólt, hogy az adományokat nem tudják Miskolcra szállítani.

A keddi riport után jelentkezett a szentendrei városi tûzoltók szóvivõje, hogy szívesen segítenének. Benke Donát a Független Hírügynökségnek azt mondta, a tûzoltóság minden dolgozója segített, közösen adták össze az útiköltséget, hogy a több mint kétszáz kilométerre lévõ Mezõberénybõl az onnan szintén több, mint kétszáz kilométerre lévõ Miskolcra szállítsák a mezõberényi adományt.

"Egyszer egy földútra tévedtünk, majd defektet kaptunk, egy balesetbe is belefutottunk, és a kora reggeli indulás után délután öt óra tájban érkeztünk Miskolcra. Örülünk, hogy segíthettünk", számolt be az útjukról a szóvivõ.

A riport után egyébként több mint negyven telefon és email érkezett szerte az országból, hogy segítenének. Szállítást, élelmiszert, tûzifát és ruhanemûket ajánlottak fel. A mezõberényi polgárõrség máris jelezte, további adományokat és tûzifát visznek vasárnap a miskolci családnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!