2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Megszöktek az oviból a gyerekekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-02 17:42:23
Több, mint két órára eltûnt három kisgyerek a babócsai óvodából – állítja az egyik kisfiú apja. A gyerekek felöltöztek és elszöktek az intézménybõl, kiszaladtak a helyi parkba játszani.

Az óvónõk miután észrevették, hogy a gyerekek nincsenek a szobában, a szülõknél kezdték keresni a fiúkat. Õk azonban úgy tudták, biztonságban vannak az óvodában. Végül az egyik apuka találta meg õket a parkban.

„Kijöttek 10 óra magasságában, most pontosan nem tudom mennyi lehetett az idõ, és jöttek kérdezni, hogy a gyerek nincs-e otthon” – mondta Balogh István

A szülõk döbbenten álltak, amikor váratlanul megjelentek náluk az óvónõk. Azt hitték, a gyerekek biztonságban lesznek az óvodában.

„Hogy-hogy el tudtak szökni, amikor ott vagytok két óvónõk? Hát az mondja, mi figyeltünk, hát mondom, akkor úgy néz ki, nem jól figyeltetek rá, mert akkor hogyan tudott a két óvónõ mellõl kiszökni a három kisgyerek” – mondta Kovács Erzsébet.

A három kisfiú a közeli parkba szökött ki játszani. A szülõk szerint több, mint két órán keresztül egyedül voltak.

„Pont az út mellett van, fõútvonal mellett. És, most hogy ha egy kocsi elüti? Az egyik más este. A másik, eset: igen kocsik járkálnak. Elrabolják õket, mit csinálunk kit teszünk felelõssé?” – mondta Kovács Erzsébet.

Az óvodában a történtek óta kulcsra zárják a bejárati ajtót, a szülõket is csak az óvónõk engedhetik be. A történtekrõl nem akartak beszélni.

Az RTL Híradó megkereste az óvoda fenntartóját is, az önkormányzatot. A polgármester nem akart kamera elé állni. Telefonon annyit mondott, hogy hozzá ne érkezett semmilyen bejelentés, így nem is kíván foglalkozni az üggyel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!