2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Házkutatás Pintér Sándor cégénélForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-10 18:34:24
Számítógépeket és több ezer oldalnyi iratot foglaltak le a vám- és pénzügyõrség nyomozói Pintér Sándor cégénél, szerdán délelõtt. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) XIV. kerületi, ...

Angol utcai központi épületébõl szerdán délután egy órakor jöttek ki a nyomozók, és az autójukba több köteg iratot, illetve számítógépeket tettek be.

 

A nyomozók reggel óta házkutatást tartanak a zártkörû részvénytársaság központjában. A cég elnöke Pintér Sándor, a Fidesz egykori belügyminisztere az elnöke, a vezérigazgató pedig az a Tasnádi László, akit a 2002-es kormányváltás után távolítottak el az Adó- és Pénzügyi Ellenõrzési Hivatal bûnügyi igazgatói székébõl. Úgy tudni, a cég ellen adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt nyomoznak, a VPOP késõbbre ígért tájékoztatást.

A cég honlapján, objektumõrzési referenciák között szerepel többi közt az OTP és az MKB bank országos hálózata, a BÁV Rt. országos hálózata, a Magyar Honvédség, a Terrorháza Múzeum vagy éppen a MOL és a Fõtáv vagy a MÁV is. A biztonságtechnikai referenciák között a BKV, a Fõvárosi Közlekedési Felügyelet, a Magyar Rádió, a Környezetvédelmi Minisztérium, a Magyar Államkincstár, de a Magyar Posta, a Mûvészetek Palotája és a Magyar Villamos Mûvek is több bevásárlóközpont mellett.

Az Index azt írja, hogy a cég neve legutóbb a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának zsarolási ügyét követõen került a sajtóba. A HVG azt állította, hogy a Pintér cége partneri viszonyban állt a rektor által állítólag a DHL-nek beajánlott kisebb biztonsági céggel. A CBSZ azonban egyébként is fontos szerzõdõ partnere a honvédségnek, a HM EI Zrt.-n keresztül ugyanis évi nettó 450 millió forinttal részesül a laktanyák õrzésére kifizetett milliárdokból.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!