2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Rettegésben élnek az enyingiekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-23 12:45:42
Vannak, akik félnek, másokat csak a sok rendõr nyugtat meg, és vannak, akik nem tartanak incidensektõl Enyingen. A városban azután vált újra fagyossá a hangulat, hogy a veszprémi bíróság a Cozma-gyilkosság miatt elõzetes letartóztatásban lévõk közül hét embert szabadlábra helyezett.

A hétbõl hárman Enyingiek. A városban most sokkal több a rendõr, de a hatóság szerint nem a Cozma ügy miatt, hanem egy országos kampány részeként.

Nem szívesen beszéltek az enyingiek arról, hogy újra szabadlábon vannak a Cozma-gyilkosság miatt eddig elõzetesben lévõ helyi férfiak. Azok, akiket csoportos garázdasággal gyanúsítanak. Volt, aki a boltba menekült a kamera elõl.

Sokan attól félnek, hogy most veszélyesebb lesz a város. Van, aki a gyereke miatt aggódik.

Enyingen azután vált újra fagyossá a hangulat, hogy a veszprémi bíróság pénteken hét férfit is kiengedett az elõzetes letartóztatásból azok közül, akik a Cozma-gyilkosság miatt ültek eddig. A kézilabdázó Marian Cozmát tavaly februárban ölték meg egy Veszprémi szórakozóhely elõtt. A most kiengedett hét férfi közül hárman enyingiek. Négyen a települést, hárman pedig a házukat sem hagyhatják el. A döntés nem jogerõs.

„Az ügyész úr azt fellebbezte meg, hogy ilyen enyhébb kényszerintézkedést rendelt el a bíróság, és azt indítványozta, hogy az elõzetes letartóztatás maradjon érvényben ezen hét személlyel szemben” – mondta Kahler Frigyes, a Veszprémi Városi Bíróság sajtóreferense.

A másodfokú döntés a héten várható. A városban most megsokszorozták a rendõrök számát. Azt mondják, nem a szabadlábra helyezés, hanem egy országos akció miatt.

„Miután a területen egy megnövekedett rendõri létszám van jelen, nagyon gyorsan tudnak a kollégák reagálni egy adott szituációra, amire reméljük, nem kerül sor” – mondta Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Az RTL Híradója szerette volna a polgármestert is megkérdezni, hogy milyen hangulat uralkodik most a városban, de õ hétfõn nem kívánt a kamera elé állni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!