2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Újra vizsgálják a csepeli kettõs gyilkosságotForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-23 14:40:19
Újra vizsgálja a rendõrség, hogy mi történt a kerületi rendõrkapitány irodájában a tavaly januári csepeli kettõs gyilkosság napján. A kerület egyik iskolájában két embert öltek meg, az igazgatót és egy tanárt.

Azóta kiderült, hogy a meggyilkolt iskolaigazgató aznap délelõtt járt a rendõrkapitánynál, akinél sajtóinformációk szerint feljelentést akart tenni az iskolában történt sikkasztások miatt. A férfi, úgy tudni járt az egyik alpolgármesternél is, akinek szintén elmondta gyanúját.

Két holttestet találtak tavaly a csepeli iskolában: az igazgatóét és egy tanárét.

A két ember megölésével az iskola biztonsági õrét gyanúsítják. A nyomozók szerint a gazdasági igazgató helyettes segédkezett a gyilkosságban. Az igazgatóhelyettes, úgy tudni, egy elszámolási vitát akart megbeszélni az igazgatóval, ezért hívta este az iskolába.

Sajtóinformációk szerint Takács József, az iskola igazgatója a halála elõtt járt az akkori csepeli rendõrkapitánynál, korábban pedig Orosz Ferenc alpolgármesterrel is találkozott. A feltételezések szerint mindkettejüknek elmondta, hogy az iskolában súlyos pénzügyi visszaélésekre bukkant, ezért akarta feljelenteni Deme Gábor igazgatóhelyettest. Deme ügyvédje elismerte, hogy a vitás kérdések miatt korábban ügyfele is járt az önkormányzatnál, de arról nem tud, hogy az igazgató kikkel találkozott.

„Elszámolási viták voltak közöttük, és ebben az ügyben mind a ketten, tehát Takács József, az elhunyt egyik áldozat és Deme Gábor is többeket megkerestek, ugye mindenki próbálta a maga igazát a maga verzióját elfogadtatni, a mértékadó személyekkel Csepelen, és ebben az ügyben mindketten különbözõ személyeket kerestek fel” – mondta Ruttner György, ügyvéd.

A rendõrség közleményt adott ki az ügyben. Ebben az áll, hogy „A XXI. kerületi rendõrkapitányság beléptetési nyilvántartása szerint néhai Takács József valóban járt a kapitányság épületében, de aznap tõle nem érkezett feljelentés.”

A rendõrség most újra vizsgálni kezdte, hogy mi történt a kapitányságon. Azt mondják, ha bûncselekmény gyanúja merül fel, akkor az ügyészséghez fordulnak. Az önkormányzat a nyomozás végéig nem nyilatkozik az ügyben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!