2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Fokozott ellenõrzés a vasúti átjárókbanForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-03-30 13:29:38
Fokozott ellenõrzést tart a MÁV az ország hatvan legveszélyesebb vasúti átjárójában, kedden. Az ellenõrzésre azért van szükség, mert évente több mint száz beleset történik ezeken a helyeken.

A Magyar Államvasutak tavaly csatlakozott az Európai Unió és a Nemzetközi Vasútegylet programjához, melynek célja, hogy idén felére csökkentsék a vasúti átjárókban történt balesetek számát. Ezekbõl évente valamivel több, mint száz történik Magyarországon, az elmúlt tíz évben ötszázan haltak meg ezekben a balesetekben. A vasúttársaság közleménye szerint hiába növelik évrõl évre a sorompós átjárók számát, a statisztikák eddig nem mutattak jelentõs javulást. Az átjáróban történt balesetek majdnem mindegyike az autóvezetõk figyelmetlenségébõl történik, az autósok ugyanis nem tartják be a szabályokat.

A keddi, országos akcióba a MÁV Zrt. biztonsági igazgatósága az Országos Rendõr-fõkapitányságot is bevonta, így megyénként 2-3, Budapesten pedig 4-5 közúti-vasúti átjárót fognak figyelni. A szakemberek a fénysorompókat, a jelzõtáblákat és az útburkolati jeleket ellenõrzik, a rendõrök pedig az autósokat. A sorompóknál várakozóknak szórólapot osztanak, melyen felhívják a figyelmet a balesetveszélyre és annak következményeire.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!