2024. május 4. Szombat, Mónika, Flórián.
 
Kampánycsend és igazolás kéréseForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-06 10:06:23
Megkezdõdött a kampány utolsó hete. A pártok péntek éjfélig buzdíthatják a szavazóikat a voksolásra. Utána kampánycsend lesz, egészen az urnazárásig.

Aki nem a lakhelyén szavazna, még a héten kérheti az errõl szóló igazolást a helyi választási irodától.

Reklámfilmek az interneten, a tévékben, szórólapok, óriásplakátok az utak mentén. Finiséhez érkezett a választási kampány. A pártok péntek éjfélig hirdethetik magukat. Utána, április 10-én 0 órától kezdõdik a kampánycsend. És tart egészen az urnazárásig, vagyis 11-én este 7 óráig. Ezalatt az idõ alatt tilos a választók akaratát befolyásolni. Ezért tartják a pártok csütörtökön a kampányzáró rendezvényeket.

A szavazókörökben szombaton kezdõdik a munka. Az országban csaknem 11 ezer helyiségben állítanak majd szavazófülkéket.

Annak, aki nem lesz otthon vasárnap, de szeretne voksolni, a lakhelye szerinti helyi választási irodától igazolást kell kérnie. A kérelemnek legkésõbb április 9-ig kell beérkeznie.

Ilyen, úgynevezett mozgóurnát is lehet kérni. Például annak, aki kórházban van, vagy nem tud elmenni a szavazóhelyiségbe. Ezt szintén a helyi választási irodában kell elõre bejelenteni.

Vasárnap összesen valamivel több, mint 8 millió ember adhatja le a voksát.

Híres emberek, színészek, mûvészek mondják el, szerintük miért fontos, hogy mindenki, aki teheti, menjen el, és szavazzon. A RTL Klub választásra buzdító kisfilmjeit a héten többször is láthatják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!