2024. május 5. Vasárnap, Györgyi.
 
Megmaradt a ScienNet vezér mentelmi joga
Utolsó módosítás: 2010-04-07 13:14:28
Az Országos Választási Bizottság kedd esti ülésén nem függesztette fel Hatvani Csaba, Terézváros alpolgármesterének és Leinemann Zsolt, a ScienNet magyarországi megbízottjának mentelmi jogát.

Az ülésen a két képviselõjelölt mellett tárgyalták még Tõzsér József, Földesi-Szabó László, Szoboszlai Barna és Mali József ügyérõl is. Utóbbiak mentelmi jogát felfüggesztette a testület. A bizottság zárt ülésen tárgyalta hat képviselõjelölt ügyét. Az ülés után nem indokolták meg a határozatokat.

Hatvani Csabát, Terézváros alpolgármesterét nagy vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezeléssel és hivatali visszaéléssel gyanúsította meg az ügyészség, de az OVB nem függesztette fel a mentelmi jogát. Ugyanígy megmaradt Leinemann Zsolt ScienNet-vezér mentelmi joga is, aki a Hajdú-Bihar megyei 2. számú egyéni választókerületben indul, független képviselõjelöltként. Mentelmi jogának felfüggesztését a Legfõbb Ügyészség kérte az OVB-tõl, mert a ScienNet nevû, az Egyesült Államokban bejegyzett cég magyarországi tevékenységével összefüggésben adócsalás és sikkasztás miatt folyik ellene eljárás.

Az OVB felfüggesztette viszont Földesi-Szabó László, az Egymásért Egy-másért Alapítvány elnökének mentelmi jogát, akit még 2007 tavaszán vett õrizetbe a pénzügyõrség, mert azzal gyanúsították, hogy évekkel ezelõtt 8,3 tonna távol-keleti konzerv csempészetében segédkezett, s ezzel egymilliárdos kárt okozott a költségvetésnek.

Ugyanígy felfüggesztették Szoboszlai Barna (Barna Bácsi) mentelmi jogát is. Az idõs férfi ellen azért folyt eljárás, mert árammal védte zöldségesét a tolvajoktól és emiatt egy ember meghalt.

A bizottság Mali Zoltán, Drávapiski polgármesterének mentelmi jogát is felfüggesztette, aki Baranya megye 6. számú választókerületében indul az Összefogás Párt színeiben. A polgármester korábban saját maga is kérte ezt a testülettõl a Siklósi Városi Bíróság és Ügyészség hasonló kérése mellett, mert ellene garázdaság miatt büntetõeljárás van folyamatban.

Felfüggesztette az OVB Tõzsér József, a Magyarok Egymásért Szövetsége képviselõjelöltjének mentelmi jogát is a keddi ülésen. Tõzsér József Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 9. számú egyéni választókerületében indul képviselõjelöltként. Tõzsér mentelmi jogának felfüggesztését a Budaörsi Városi Bíróság kezdeményezte az OVB-tõl, mert ellene jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt zajlik büntetõeljárás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!