2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Százmilliós út aszfalt nélkülForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-07 15:52:10
Forgalomba helyezték, mégsem használják a birjáni új bekötõutat. Egy felüljáróval együtt több száz millió forintért építették, de nagy részét nem aszfaltozták le.

A Baranya megyei település polgármestere azt mondja, így az egész beruházás fabatkát sem ér.

Vadonatúj híd az új autópálya felett, frissen terített aszfalt - eddig. Innen csak murva fedi az új bírjáni bekötõ utat, ami a polgármester szerint így használhatatlan.

"Itt már lehet látni, itt beton van, amire rászórtak valami kis emulziót, november utolsó napjaiban, már majdnem fagyott, meg hó is jött rá, de igazából semmit nem ér."

Az önkormányzat hatalmas betontömbökkel zárta le az utat, ezért hiába helyezte forgalomba a közlekedési hatóság, jelenleg csak a régi bekötõutat használhatják az autósok, az újat nem.

"Azt hiszem, a magyar állam nem olyan gazdag, hogy épít egy olyan utat, ami felüljáróstól együtt közel 300 millió, és a visszalévõ 10-12 millió forintot ki próbáljuk spórolni" – mondta Novreczky János, Birján polgármestere.

A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztõ Zrt. szerint bár az önkormányzat valóban kérte az aszfaltos út megépítését, az igényt az engedélyezõ hatóság végül elutasította.

"Ez azt jelenti, hogy a hatóság nem tartotta elfogadhatónak ezt a kérést, tehát a jogerõs építési engedélyben nem szerepelt ez az aszfaltburkolattal kiépítendõ út" – mondta Fazakas Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztõ Zrt. kommunkációs vezetõje.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztõ Zrt. álláspontja szerint az új út forgalmi adatai nem indokolják az aszfaltburkolat kiépítését, így, ha ilyen utat akar az önkormányzat, akkor azt a hiányzó, mintegy 800 méteres szakaszon magának kell megépítenie. A település polgármestere viszont azt mondta: ha nem készül el a koptatóréteg, beperli a társaságot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!