2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Orbán: Életem legnagyobb feladata elõtt állokForrás: RTl Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-12 17:49:25
Életem legnagyobb feladata elõtt állok - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap este, a választások eredményének ismeretében. A politikus a feladatot megoldhatónak nevezte, ugyanakkor azt mondta, ...

ehhez minden magyar emberre szüksége van. Orbán Viktor egyébként történelmi jelentõségû eredményrõl beszélt. Rövid beszédét követõen a Fidesz elnöke levonult a Vörösmarty térre, a Fidesz választási gyõzelmét ünneplõ tömegbe.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a következõ kormány megalakulásához szükséges parlamenti többség már most rendelkezésre áll. "Nincs kétség, nincs bizonytalanság, egyértelmû, határozott népakarat van, amely gyors, megrendítõ erejû változást akar" - fogalmazott a Fidesz elnöke. A politikus leszögezte: történelmi jelentõségûek az elvárások is a következõ kormánnyal szemben, de nem fognak ettõl megrettenni. Orbán azt üzente az embereknek, hogy bár a kihívás óriási, de számíthatnak rájuk, és az ünneplés után a következõ években szerénységgel és alázattal végzik majd a munkájukat.

Orbán Viktor szerint a magyarok az elsõ fordulóval elkezdtek írni egy történelmi mondatot - csakúgy, mint 1956-ban és 1990-ben -, ítéletet mondtak egy kudarcot vallott korszak felett. Az egységet, a rendet és a biztonságot választották, legyõzték a reménytelenséget. A választások eredménye alapján kiderült, hogy Magyarország egységes, van benne erõ, nagy dolgokra képes, munkát, rendet, biztonságot akar, és az is, hogy ismét jó magyarnak lenni.

Orbán Viktor kiemelte: az elõtte álló feladat elvégzéséhez szüksége van minden magyar emberre. A Fidesz elnöke hozzátette: most minden erõvel az országgyûlési választások második fordulójára kell koncentrálni, hogy megnyerjék a még el nem dõlt egyéni mandátumokat is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!