2024. május 6. Hétfő, Ivett, Frida.
 
Schiffer András: Igen, lehet!Forrás: RTl Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-12 18:17:15
Történelmet írt a Lehet Más a Politika - jelentette ki a kampánycsend utáni elsõ nyilvános megszólalásában Schiffer András, az LMP listavezetõje. A jelenlegi adatok alapján nem csak bekerül a párt a parlamentbe, ...

de felül is múlta a közvélemény-kutatások elõzetes várakozásait - mondta Schiffer András. A párt valamivel több mint 99 százalékos feldolgozottság mellett 7,43 százalékon áll, vagyis a következõ Országgyûlés része lesz.

Schiffer András: Igen, lehet!

Schiffer András a párt fõvárosi, Bajcsy-Zsilinszky úti irodájában rendezett eredményvárón azt mondta, a sikerért köszönet illeti aktivistáikat, akik történelmet írtak azzal, hogy önzetlenül, hazaszeretetbõl, egzisztenciájukat kockáztatva elérték, hogy a semmibõl felépüljön egy párt és a magyar demokrácia történetében elõször egy ökopolitikai erõ beleszólhasson az ország dolgaiba. Olyan aktivistákról van szó, akiknek ez az elsõ kampányuk és olyan jelöltekrõl, akiknek 90 százaléka "még soha nem merítkezett meg a pártpolitikában."

Amit az LMP elért, az remény Magyarország számára, hogy igen, lehet tisztességgel politizálni, félre lehet tenni a "régi igazságokat," hogy a politika romlott és eleve lejátszott dolog. Új generáció lépett be a politikába, a legfiatalabb jelölti gárdával érte el azt az eredményt, ami azt mutatja, hogy van kiút abból a kilátástalanságból, amit az elmúlt 20 év politikája jelentett. Ez remény, ami megmutatja, hogy a politika nem kizárólag politikai szekértáborokról és haszonszerzésrõl szól - mondta az új parlamenti párt listavezetõje.

Schiffer András végezetül minden segítõjüknek köszönetet mondott, majd láthatóan meghatódva annyit mondott: igen, lehet! A párt fõvárosi központjában összegyûlt aktivisták és a párt vezetõ politikusai "folytatjuk, folytatjuk!" felkiáltásokkal búcsúztak a politikustól. A párt vezetõ politikusai a tervek szerint hamarosan csatlakoznak az egyik belvárosi szórakozóhelyen ünneplõ szimpatizánsaikhoz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!