2024. május 16. Csütörtök, Mózes, Botond.
 
Elmegyógyintézeti ápolók õrizetbenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-13 13:43:23
A kiskunhalasi elmegyógyintézet két ápolóját vette õrizetbe hétfõ késõ délután a Kiskunhalasi Ügyészség. Az egyik férfi ellen gondozás alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erõszak miatt indítottak nyomozást.

A másik ellen pedig különös kegyetlenséggel elkövetett könnyû testi sértés a gyanú, amit a férfi akaratnyilvánításra képtelen személy ellen követett el - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Téglás Péter, a Kiskunhalasi Ügyészég vezetõje.

Az ügyet még februárban robbantotta ki a kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának egyik dolgozója és egy ápolónõ, akit nem sokkal korábban bocsátottak el. Azt állították, hogy verték és megalázták a betegeket. Úgy fogalmaztak, hogy „A szexuális dolgokkal kapcsolatban showmûsorszerûen buzdították õket fõként férfi ápoltat férfi ápolttal való együttlétre”.

Azt is mesélte egyikük, hogy egyik alkalommal, amikor ment dolgozni, hívták a kollégái, hogy mutatnak neki valamit. Akkor látta, hogy két beteg orálisan elégíti ki egymást. Egy másik eset kapcsán pedig azt mesélte, hogy szabadság után visszament dolgozni és az egyik kollégája azzal fogadta, hogy az elõzõ este úgy megverték az egyik lakót, hogy azon imádkoztak, hogy érje meg a nappalt, mert különben baj lesz.

A két ápolónõ azt állítja, hogy az intézmény igazgatójának mondták, hogy mi történik az ön- és közveszélyes embereket kezelõ osztályon, de csupán annyi változott, hogy több ápolót áthelyeztek másik osztályra és a zárt osztályon biztonsági kamerákat szereltek fel. Végül feljelentést tettek az ügyészségen.

Az ügyben az ügyészség még vizsgálódik, Téglás Péter elmondta: számos nyomozási cselekmény van még hátra. A Független Hírügynökség információi szerint az õrizetbe vett két férfi elõzetes letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!