2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Elhunyt Popper PéterForrás: RTL Klub
Utolsó módosítás: 2010-04-18 08:19:12
Hosszú betegség után, életének 77. évében pénteken, Budapesten elhunyt Popper Péter.

Az országszerte ismert és közkedvelt pszichológus hosszú ideje beteg volt. Élete utolsó pillanatáig dolgozott, több mint két tucat könyv õrzi gondolatait. Emlékezetesek teltházas elõadásai, és több tévémûsor, amelyben tanácsaival a mindennapi gondok megoldásában segítette az embereket. 76 évet élt.

Sokszor mondják, hogy te gyorsabban írsz, mint ahogy el lehet téged olvasni.

Írogató pszichológus, ahogy magát nevezete a tavaly januárban készült interjúban. Több mint két tucat könyve jelent meg, még úgy is, hogy évtizedeken át rejtegette írásait. Ezt próbálta aztán pótolni.

Nem jelentettem meg semmit, egészen 48 éves koromig letiltottam magamnak, nem leszünk másodosztályúak, nem leszünk harmadosztályúak, és azt gondoltam, hogy a pszichológiában el tudok jutni magas szintre, egyetemi tanár lehetek, stb.

Így is lett. Kandidátusi fokozatot szerzett. Több fõiskolán és egyetemen tanított, nemcsak Magyarországon. Emellett teltházas elõadások, és tévémûsorok is fûzõdnek nevéhez. Tanácsaival a mindennapi gondok megoldásában segítette az embereket. Egy barát révén talált vissza az íráshoz.

Elolvasta és azt mondta, te Péter, ez jó, miért nem jelenteted meg? Mert nem jelentetek meg írást, nekem van egy nagy kék ládám, abba bedobálom, amit írtam és nem jelentettem meg. Rosszul teszed, mondta. Igen ám, de négy nap múlva meghalt, és ez olyan volt ez a mondta a számomra, mint egy végrendelet.

Azóta folyamatosan írt, verseket és színdarabokat is. Régóta küzdött betegségével, mégis az utolsó pillanatig dolgozott.

Én nem vagyok boldog ember, én egy elégedett ember vagyok, akinek voltak boldog percei. Nem is kevés. De az elégedettség más.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!