2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Két hét múlva vége a kríziskezelõ programnakForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-20 14:01:29
Alig két hét, és vége a kríziskezelõ programnak. Már csak április végéig lehet pályázni a támogatásra, amelybõl albérletet vagy akár villanyszámlát fizethetnek a válság miatt nehéz helyzetbe jutottak.

Eddig 4 és fél milliárd forintot osztottak ki. A kormány szerint sikeres volt a program, a Fidesz szerint viszont semmire sem jó az egyszeri néhány tízezer forintos támogatás.

Egy Kazincbarcikai család volt a negyvenezredik, amely támogatást kapott a krízisalapból. Mára már 125 ezer családnak fizettek ki átlagosan 35 ezer forintot.

Kamarás Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ vezetõje minden hónapban átutalja a fizetését a krízisalapba.

„A krízisalap meg adódott, mert a kormány olyan alapot kezdett felépíteni, amibõl a legrászorultabbak kaphatnak” – mondta Kamarás Miklós.

Eddig majdnem 16 millió forintot fizetett be. Bajnai Gordon miniszterelnök csaknem 10, Farkas Ádám, a pénzügyi felügyelet elnöke 3 milliót, Oszkó Péter pénzügyminiszter 552 ezret, Hagyó Miklós volt szocialista fõpolgármester-helyettes pedig 700 ezret.

Még ma is naponta 7-800 kérelem érkezik. Már nem sokáig lehet pályázni: április 30-a után már nem fogadnak be új kérelmeket, a krízisalap megszûnik.

A kormány elégedett a krízisalap mûködésével.

„Beváltotta, amire létrehoztuk, de ez nem mindenre megoldás. Arra, hogy ha valaki egy hónapban megszorul, hogy ki tudja fizetni a számláját, akkor a kríziskezelõ program segítségével ki tudja fizetni” – mondta Szollár Domokos kormányszóvivõ.

A Fidesz egészen másként kezelné a nehéz helyzetbe jutottak problémáját.

„Mi valóban segíteni szeretnénk, ezért egy homlokegyenest ellenkezõ gazdaságpolitikát akarunk megvalósítani. A gazdasági növekedésbõl felszabaduló plusz forrásokból visszajuttatnánk az embereknek” - mondta Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivõje.

Létrehozása, vagyis tavaly augusztus óta összesen 4 és fél milliárd forintot fizettek ki a rászorulóknak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!