2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Csalogató kisvasút MesztegnyõnForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-20 15:02:55
Turistacsalogató kisvasutat szeretne Mesztegnyõ. A Somogy megyei település önkormányzata ugyanis megelégelte, hogy nincs elég pénze sem az intézményei fenntartására,...

sem a fejlesztésekre. Ezért döntött úgy, hogy válalkozásba fog. Átvenné az államtól a kisvasút tulajdonjogát és rendbehozná.

A csaknem 10 km hosszú mesztegnyõi kisvasút azért épült, hogy fát szállítsanak rajta, de az utóbbi években inkább turisták ültek a kocsikban. A vonat tájvédelmi körzetben, ritka természeti kincsek közé vitt kirándulókat. Néhány hónapja azonban a mesztegnyõi állomáson vesztegelnek a szerelvények. A kisvasutat üzemeltetõ erdészetnek ugyanis nem éri meg kirándulókat szállítani. Most az önkormányzat vállalkozna erre a feladatra.

Nemes László, Mesztegnyõ polgármestere azt mondta, pályázati pénzbõl tömegeket megmozgató programokat szerveznének a kisvasút köré, a karbantartást pedig a falu közmunkásai végeznék.

Az önkormányzat jelképes összegért venné át a tulajdonjogot a magyar államtól, de ehhez a jelenlegi üzemeltetõ, a nagybajomi erdészet hozzájárulása is szükséges. Úgy tudni, hogy az erdészet hajlandó lemondani a kisvasút üzemeltetésérõl az önkormányzat javára, de errõl egyelõre nem nyilatkoznak, mert mint mondják, még javában tartanak a tárgyalások.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!