2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Öngyilkos merénylõ robbantottForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-04-28 14:59:06
Négy rendõr meghalt szerdán Pakisztán északnyugati részén, amikor egy öngyilkos merénylõ felrobbantotta autóját egy rendõrségi ellenõrzõpontnál - közölte a helyi rendõrség.

A merénylet Pesavar város közelében történt. Rendõrség szerint a támadó be akart jutni a városba, hogy ott robbantson.

A merénylõ a Pesavar közelében található Tir Bala faluban, egy rendõrségi ellenõrzõpontnál robbantotta fel robbanóanyaggal megrakott autóját - közölte Pesavar város rendõrfõkapitánya, az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva. A robbanásban négy rendõr meghalt, és 11 ember megsebesült. Két sérült rendõr kritikus állapotban van - közölte Liakat Ali. Arról nem érkezett hír, hogy a sebesültek között vannak-e civilek.

A robbanás erejétõl a kicsi, vályogból készült rendõrségi épület teljesen összeomlott, és a szomszédban lévõ ház, valamint egy közeli mecset is megrongálódott - mondta a rendõrfõkapitány. Elmondása szerint a merénylõ az Északnyugati Határtartomány székvárosának számító Pesavarban akart merényletet végrehajtani, és csak azért robbantott a faluban, mert megállították.

A merénylet a Pesavart az afganisztáni határ közelében lévõ törzsi területekkel összekötõ úton történt. Ali elmondása szerint az autó a szélsõséges fegyvereseknek otthont adó törzsi irányítású országrészbõl érkezett. A robbantásért egyelõre senki sem vállalta a felelõséget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!