2024. május 7. Kedd, Gizella.
 
Õrizetbe vették Keleti Györgyit Forrás: Borsodonline
Utolsó módosítás: 2010-05-04 08:59:32
Üzletszerû kéjelgés elõsegítésének gyanúja miatt nemzetközi elfogatóparancsot adott ki egy olasz bíróság a volt honvédelmi miniszter lánya ellen.

Az egykori modellt kiadatási õrizetbe helyezték, de hamar el is engedték, mert itthon is folyik ellene eljárás hasonló ügyben. Ügyvédje szerint a kisebbik Keleti lány ártatlan.


ÕRIZET - Akár három évig terjedõ börtönnel is büntetheti a bíróság Keleti Györgyit, ha bûnösnek találja üzletszerû kéjelgés elõsegítésében. Ezzel vádolják ugyanis a magyar és az olasz hatóságok a volt honvédelmi miniszter, Keleti György kisebbik lányát. A család „fekete bárányát” Budapesten a múlt csütörtökön õrizetbe vette a rendõrség az olaszok által kiadott nemzetközi elfogatóparancs miatt, de néhány óra múlva szabadon engedte, és a kiadatási kérelmet is elutasította, mivel Magyarországon is eljárás folyik ellene ugyanebben az ügyben. Dr. Skoda Gabriellától, a Fõvárosi Fõügyészség szóvivõjétõl megtudtuk: Keleti Györgyi ellen április elején emeltek vádat üzletszerû kéjelgés elõsegítésének gyanúja miatt.

– Az olasz hatóságok azért adtak ki ellene elfogatóparancsot, mert ebben az ügyben szerették volna kihallgatni gyanúsítottként, de mivel az Európai Unióban érvényben lévõ egyezmények alapján ugyanazon bûncselekmény miatt nem folyhat párhuzamosan két eljárás, ezért a kiadatási kérelmet elutasította a Pesti Központi Kerületi Bíróság
– mondta el dr. Skoda Gabriella, a Fõvárosi Fõügyészség szóvivõje a Borsnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!