2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Zavarják a védekezést a katasztrófaturistákForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-19 12:20:08
Akadályozzák a munkát valamint az árvízi védekezésben résztvevõk haladását a katasztrófaturisták Borsod megyében.

A rendõrség arra kér mindenkit, hogy az érintett területeken csak azok induljanak útnak, akiknek feltétlenül fontos. Akik csak nézelõdni mennének, inkább maradjanak otthon. Több helyen - fõleg Miskolc felsõzsolcai bevezetõ útjánál - komoly torlódások vannak ugyanis, mert utakat öntött el a víz, máshol pedig csak a fél útpályán lehet közlekedni.

Éjszaka körülbelül 1300 ember igyekezett megvédeni Edelényt a Bódva áradásától. A munka eddig sikerrel járt, az átázott töltést bordás megtámasztással sikerült megóvni az újabb átszakadástól. A folyó apad, de szerdán még biztosan kemény munka vár a védekezésben résztvevõkre. A Hernád árvize Ócsanálos felé közeledik. Miskolcon a Sajó ad munkát a szakembereknek, valamint az önkénteseknek.

Borsodban most összesen körülbelül nyolcezer ember körülbelül 500 munkagéppel és jármûvel vesz részt az árvízi védekezésben. A borsodiakat Békésbõl, Szabolcsból és Csongrádból érkezett emberek segítik.

Kritikus a helyzet Edelényben

Még mindig komoly munka folyik Edelénynél, ahol a várost védõ töltés tegnap több helyen átszakadt. Eddig a víz leginkább mezõgazdasági területek felé áramlott. Az átázott védmû miatt azonban félõ volt, hogy olyan helyen is átszakadhat a töltésrendszer, ahol a víz lakott területeket is veszélyeztetne. Molnár Oszkár polgármester kedden bejelentette: ha a meggyengült résznél probléma történik, akár ezer ember kitelepítésére is fel kell készülni. Az elmúlt éjszaka ez ellen vették fel a küzdelmet a védekezésben résztvevõk - eddig sikerrel.

Közben a Hernád árvize Ócsanálos felé közeledik. Miskolc Felsõzsolca felé esõ városrészén még mindig folyik a homokzsákos védekezés a Sajó kiöntése miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!