2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Kitelepítések Bõnyön és MezõörsönForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-19 12:32:17
Mezõörsön és Bõnyön összesen 230 embert telepítettek ki a Cuhai Bakony-ér áradása miatt vasárnap óta. Bõnyön eddig 139 embernek, míg Mezõörsön 91-nek kellett elhagynia otthonát.

Többen azonban úgy döntöttek, hogy saját felelõsségükre maradnak. Akik mégis meggondolják magukat, kiszabadítják õket a víz fogságából, sok ember kitelepítésére azonban várhatóan már nem lesz szükség.

Aktív védekezés már egyik településen sem folyik Gyõr-Moson-Sopronban. Ez azt jelenti, hogy megtöltött homokzsákok készenlétben állnak ugyan, de azokat várhatóan már nem kell felhasználni, mert a Cuhai Bakony-ér Mezõörsnél és Bõnynél is apad. A katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak, élelemmel látják el azokat, akik nem hagyták el házukat.

A Cuhai Bakony-ér vasárnap lépett ki medrébõl Mezõörsön. Az áradás miatt itt le kellett zárni a 81-es fõutat, mert vízben áll. Bõnyben hétfõ este kezdõdtek a kitelepítések. A faluban szintén vannak útlezárások. Sem Banára, sem Rétalapra nem lehet eljutni Bõnybõl. Rétalapot most csak földútról lehet megközelíteni. Ott egy házból kellett kiköltöztetni a lakókat.

Havlin Péter készített felvételeket repülõrõl, és töltötte fel az rtlklub.hu/hirek oldalra.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!