2024. április 27. Szombat, Zita.
 
500 milliárddal könnyítik a vállalkozók életétForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-24 08:58:12
A vállalkozások megerõsítése az egyik központi témája a Fidesz kormányprogramjának. A szombaton benyújtott dokumentum a gazdasági kérdésekkel foglalkozik a legtöbbet.

Azt írják, ha csökkentik a vállalkozások terheit, akkor több lesz a munkalehetõség. 10 év alatt egymillió munkahelyet teremtenének.

„Gyakorlatilag semmilyen ígértet nem kaptunk arra, hogy valaha ki leszünk fizetve.”

Vállalkozók, akiknek több millió forinttal tartoznak. Elvégezték a munkát, de nem fizették ki õket. A számlát viszont kiállították, azután pedig adózniuk kell.

„A be nem folyt összeg után gyakorlatilag 30-40 százalék adót be kell fizetnünk.”

Ezen változtatna a következõ kormány. A szombaton benyújtott kormányprogramban azt írják: a szabályozást úgy változtatnák meg, hogy ilyen esetekben ne kelljen befizetni az áfát.

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége ezt már a Bajnai kormánytól is kérte. Akkor azt a választ kapták, hogy kérésüket az uniós jogszabályok miatt nem lehet teljesíteni.

A Nemzeti Együttmûködés Programja más könnyítést is ígér a vállalkozásoknak. Csökkentenék az adók számát, egyszerûsítenék a bevallásokat és az adminisztrációt. A Fidesz úgy számol, ezekkel akár 500 milliárd forintnyi terhet vehetnének le a vállalkozók válláról.

„Én részmunkában szeretnék elhelyezkedni, csak ahhoz képest elenyészõ lehetõségek vannak” – mondta egy két gyermeket nevelõ nõ, aki õsszel arról panaszkodott az RTL Híradónak, hogy nem talál részmunkaidõs állást.

A kormányprogramban az áll, ha a vállalkozások terhei csökkennek, több lesz a munkalehetõség. A részmunkát és a távmunkát pedig külön támogatnák.

Magyar gyümölcs, magyar zöldség, helyben. A mezõgazdaság fejlesztése is kiemelt helyen szerepel a Nemzeti Együttmûködés Programjában. A tervek szerint bevezetnék a Kiváló Termék emblémát. A címre pályázni lehetne, ezzel a Fidesz szerint ösztönöznék a termelõket, és versenyképesebbé tehetnék a magyar árukat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!