2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Miniszterjelöltek próbájaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-26 09:46:31
A kisposták megnyitása, alacsonyabb rezsi, és adócsökkentés. Egyebek mellett ezek a témák merültek fel a miniszterjelöltek meghallgatásán, melyek kedden kezdõdtek el a Parlamentben.

Néhány korty a bizottsági meghallgatás elõtt. Homloktörlés, papírigazgatás. Így készült miniszterjelölti meghallgatására Matolcsy György. A Nemzetgazdasági Minisztérium leendõ vezetõje - egyebek mellett az adócsökkentésrõl - azt mondta három éves programban gondolkodnak.

„A mi adófilozófiánk tehát az- és ennek megfelelõ lépéseket lehet várni majd az új kormánytól, hogy a jövedelmeket terhelõ adókról helyezzük át a forgalmi fogyasztási szférára az adózás súlypontját” – mondta Matolcsy György

A gazdasági bizottságban a leendõ vagyongazdálkodási minisztert hallgatták meg. Fellegi Tamás azt mondta: már dolgoznak azon, hogy a családok rezsije alacsonyabb legyen.

„Elkezdtük áttekinteni a teljes árszabályozási rendszert: és a közszolgáltatási szerzõdéseket. Jogállami keretek között, felvetjük a szolgáltatók irányába a változtatási igényeinek. Az egyeztetések már el is indultak” – mondta Fellegi Tamás

Emellett terveik szerint, ahol csak lehet, újra megnyitják a kispostákat, a privatizációs szerzõdéseket pedig felülvizsgálják. Fellegi Tamás hosszú beszámolót tartott, de így is több tucat kérdést kapott.

Hende Csabát - a leendõ Honvédelmi Minisztert - a Nemzetbiztonsági Bizottság hallgatta meg. A kulturális bizottságban kérdéseket tettek kedden fel Réthelyi Miklósnak is, aki a Nemzeti Erõforrás Minisztériumát vezeti majd. A meghallgatások folytatódnak.

Az Orbán-kormány 8 miniszter jelöltjét 18 bizottságban összesen 30 alkalommal hallgatják meg péntekig. A miniszterek csak ezután tehetnek majd esküt szombaton.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!