2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Vesztegetéssel szerzett ingatlant az ex-BKV-sForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-05-27 11:38:08
Újabb bûncselekménnyel gyanúsította meg a rendõrség Sziebert Györgyöt, a BKV volt jogi igazgatóját. A gyanú szerint a férfi egy 120 millió forintos ...
budai ingatlanhoz jutott 60 millió forintért úgy, hogy közben megvesztegette az egyik kereskedelmi bank és egy ingatlaniroda vezetõjét is.

A Repülõtéri Rendõri Igazgatóság nyomozói bizonyítékokat találtak arra, hogy a volt jogi igazgató kenõpénz fejében, 60 millió forintért jutott egy budai ingatlanhoz, melynek valódi piaci értéke körülbelül 120 millió forint lehetett. Az egykori igazgató az egyik országos kereskedelmi bank és egy adás-vétellel foglalkozó ingatlan iroda fiókvezetõjét is lefizette, a lízingszerzõdést 2009 júniusában kötötték meg. Az RRI gyanúsítottként hallgatta ki a mind a pénzintézet, mind az ingatlaniroda fiókvezetõjét, mindhármuk ellen vesztegetés gyanúja miatt indítottak eljárást. A volt jogi igazgató ellen így már hat bûncselekmény miatt nyomoznak, akár három év börtönt is kaphat. A két újabb gyanúsított kettõtõl nyolc évig terjedõ szabadságvesztést kaphat. A két új gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A BKV jogi igazgatója tavaly egy III. kerületi bevásárlóközpont mélygarázsában több mint 11 millió forint kenõpénzt vett át egy, a BKV-val szerzõdésben álló cég munkatársától. A BKV székházában még aznap este házkutatást tartottak. A rendõrség bizonyítékokat talált arra, hogy a Budapest Airport Zrt. jogi igazgatója - összejátszva korábbi beosztottjával, aki a BKV jogi igazgatója lett - a Budapest Airport Zrt-vel szerzõdésben álló ügyvédi irodáknak fiktív megbízásokat adott, amelyek a megbízási díj egy részét visszaadták neki. December elején házkutatást tartottak a BKV székházában és egy informatikai szerzõdést kerestek. A 28 milliós szerzõdébõl állítólag 10 milliót kaptak volna vissza a megvesztegetett vezetõk. Az ügynek hat gyanúsítottja van, köztük a BA és a BKV jogi igazgatója is.

Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport és Sziebert Györgyöt, a BKV akkori jogi igazgatóit õrizetbe vették, majd elõzetes letartóztatásba helyezték. Bûnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, hûtlen kezeléssel és más bûncselekményekkel gyanúsítják õket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!