2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Az Orbán-kormány elsõ napjaForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-01 10:41:00
Elsõ kormányülés, elsõ kormányszóvivõi tájékoztató, átadás-átvétel a minisztériumokban. Így telt az Orbán-kormány elsõ napja. A kormány elsõ ülésén olyan döntést hozott, ...
amellyel az árvízkárosultakat segítik. Úgy döntöttek, hogy megduplázzák az árvízvédekezésre fordítható összeget.

Régi és új külügyminiszter együtt érkezett. A régi miniszter átadta, az új pedig átvette a tárcát.

Navracsics Tibor is átvette a Miniszterelnöki Hivatal irányítását az eddigi tárcavezetõ Molnár Csabától. Haladt itt is minden a papírforma szerint.

A Pénzügyminisztériumban nem volt nyilvános kézfogás, sem közös fotózkodás. Matolcsy György 20 percet töltött a Pénzügyminisztérium épületében. Távozóban nem nyilatkozott.

Az adminisztráció Matolcsy György távozása után is folytatódott. Tíz oldalas jegyzõkönyvet vettek fel az átadott és átvett több ezer oldalnyi dokumentumról. Oszkó Péter az átadást követõen cáfolta azt a lapértesülést, amely szerint a hiány idén nem 3,8, hanem 6,5 százalék lesz.

„Az csakis egy hamis dokumentum lehet, a Pénzügyminisztérium honlapján szerepel. Ugyanaz kerül az átadás átvételbe, és a kollégák is úgy írták alá, mint ami minden ismert adatot és információt tartalmaz” - mondta Oszkó Péter.

Kormányülésre érkeznek az Orbán-kormány miniszterei, egyik tárcavezetõ a másik után ment a terembe. De kiderült, hogy rossz helyen gyülekeznek.

„Ott álljanak majd fel a miniszterelnöki rész elõtt, mert oda tesszük át a kormányülést!” – mondta Navracsics Tibor.

Így a miniszterek is átvonultak Orbán Viktor frissen elfoglalt miniszterelnöki irodájába. Hogy odabent mirõl volt szó, azt senki nem árulta el.

Az elsõ kormányszóvivõi tájékoztatót már az új szóvivõ tartotta.

" Nagy Anna vagyok, az új kormány szóvivõje "

A tájékoztatón az átadás-átvételrõl Navracsics Tibor azt mondta, információi szerint minden a tervek szerint halad.

„Egyetlen minisztériumból sem érkezett jelzés, hogy a jelenlegi vezetõk akadályoznák az átadás-átvétel folyamatát” – mondta Navracsics Tibor.

A kormányülésrõl szólva Nagy Anna szóvivõ azt mondta, két fontos döntés született.

„A kormány a mai ülésén kétszeresére emelte az árvízvédekezésre fordítható összeget. 800 millió forintról 1.6 milliárd forintra” – mondta.

A részletekrõl keddre ígértek tájékoztatást. A hétfõi ülésen döntöttek arról is, hogy módosítják a Polgári Törvénykönyvet.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!