2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
A kormány nem akar fizetni az M6-osértForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-03 12:15:13
Nem tudja elfogadni a szakminisztérium az M6-os néhány nappal ezelõtti beszakadását „helybõl vis majornak” - jelentette ki újságírók elõtt Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.
Mint mondta, a sztrádaszakaszra csak ideiglenes forgalmi engedély volt kiadva, többek között a vízelvezetés hiányosságai miatt. Az államtitkár azt mondta, nem hagyhatják, hogy állami pénzbõl történjen olyan mulasztások kijavítása, ami a kivitelezõre vezethetõ vissza.

Az M6-os autópálya 126-os kilométerénél vasárnap omlott le a leállósáv egy szakaszon, mert a vadátvezetõ híd tövében 50-70 méteren mosta ki az esõ a töltést.

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán újságírók elõtt azt mondta, hogy a sajtóban már több hír is megjelent arról, hogyha vis majornak minõsül az eset, akkor az állam fizetési kötelezettsége áll be. Szerinte azonban elsietett a vis majorról szóló kijelentés. A sztrádaszakaszt ugyanis csak ideiglenesen engedték forgalomba helyezni, többek között a vízelvezetés hiányosságai miatt. Völner Pál azt mondta, hogy nem tudják helybõl vis majornak elfogadni a történteket és nem hagyhatják, hogy állami pénzbõl történjen olyan mulasztások kijavítása, ami a kivitelezõre vezethetõ vissza.

Az államtitkár arra is emlékeztetett, hogy az autópályaszakasz ideiglenes engedélye 8 perccel az avatás elõtt született meg. Szerinte jelentõs nyomás lehetett az avatók részérõl, hogy a szükséges dokumentum még idõben elkészüljön.

Völner Pál arról is beszélt, hogy az úgynevezett PPP konstrukcióban épült sztráda szerzõdését alaposan felül fogják vizsgálni, hogy tartalmaz-e az államnak elõnytelen kitételeket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!