2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 
Kritikus a közúti helyzetForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-04 15:40:00
Árvizek és belvizek miatt az országos közúthálózat közel 80 szakaszán teljes útzár van érvényben. A helyzet az észak-magyarországi, ...
valamint a dél- és nyugat-dunántúli területeken a legkritikusabb. A közútkezelõ arra kéri az autósokat, hogy indulás elõtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útállapotokról, és fokozott óvatossággal közlekedjenek.

A 30 ezer kilométeres országos közúthálózaton a heves esõzések és árvizek miatt jelenleg csaknem 80 szakaszon van érvényben teljes útzár, ebbõl 12 fõút. Emellett számos út nehezen, illetve csak lépésben járható, több helyen pedig csupán fél pályán haladhat a forgalom - tudatta a Független Hírügynökséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az állami utakat kezelõ társaság szóvivõje, Pécsi Norbert Sándor elmondta: a legtöbb szakaszon az átfolyó víz padkaelmosást, rézsûcsúszást, rézsûsuvadást és iszapelöntést okozott, több helyen a burkolat is megsüllyedt. A legfrissebb jelentések szerint négy település: Sajóvelezd, Tornaszentandrás, Tornabarakony és Tarrós továbbra sem közelíthetõ meg személygépjármûvel.

Mivel a kátyúzási ütemterveit nem tudja tartani az állami közútkezelõ, ezért arra hívják fel a figyelmet, hogy a terelõutaknál a szokásosnál gyengébb útállapotokkal találkozhatnak a közlekedõk. Az autósokat ezért arra kérik, hogy minden esetben tartsák be a kihelyezett sebességkorlátozó táblák jelzéseit, illetve fokozott körültekintéssel és óvatossággal közlekedjenek, a terelõutakon is. „A nehézgépjármûvel közlekedõknek ajánlott a mellékúthálózat helyett az országos fõúthálózatot használata, mivel az alámosott, megrepedezett mellékutak kifejezetten veszélyesek lehetnek, egy-egy nehézgépjármû áthaladása pedig tovább növelheti a kárt” - tette hozzá a szóvivõ.

A legtöbb útlezárás továbbra is az észak-magyarországi és a dunántúli úthálózaton van érvényben. Borsod-Abaúj-Zemplén megye mellett több helyen is teljes útlezárást vezetett be a cég a többi között Baranya, Veszprém, Gyõr-Moson-Sopron, Fejér és Komárom-Esztergom megyében.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!