2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Elszámoltatási kormánybiztost neveztek kiForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-07 09:32:45
Kormánybiztost nevezett ki a kormány az elszámoltatással kapcsolatos feladatok koordinálására.
Az indoklás szerint biztosak ugyanis abban, hogy magánérdekek mentén hoztak meg itthon korábban fontos országos döntéseket.

A feladattal Papcsák Ferenc országgyûlési képviselõt bízták meg. Két fontos feladata van: megnevezni a felelõsöket az elmúlt 8 év kormányzati visszaéléseivel kapcsolatban, és jogi lépéseket tenni a felelõsségre vonás érdekében - jelentette be Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivõ vasárnap a Fejér megyei Lovasberényben, ahol kihelyezett ülést tart a kormány.

Papcsák Ferenc az elmúlt két ciklus ügyeibõl három csoportot konkrétan megnevezett, amelyekkel a kormány is foglalkozott a vasárnapi ülésen: az egyikben az off-shore-cégekkel összefüggésben a Wallis-csoport, Oszkó Péter, a Magyar Villamos Mûvek és a Magyar Nemzeti Bank szerepel, a másodikban a ferihegyi repülõtér és a Malév privatizációja, a harmadikban pedig közérdekû adatokkal való visszaélésrõl van szó Gyurcsány Ferenc és Veres János esetében a 2006-os választások elõtt állítólag meghamisított államháztartási adatok miatt.

A háromnapos kormányülésen szó van az árvízzel kapcsolatos teendõkrõl, valamint a gazdasági akcióterv kidolgozásáról, elfogadásáról is. Varga Mihály, a Gazdasági Tényfeltáró Bizottság vezetõje szombaton újságírók elõtt azt mondta: nem felelnek meg a valóságnak a költségvetés számai és a Bajnai-kormány szerintük több trükköt is alkalmazott benne. Hozzátette: a legfontosabb feladat a hiánycél tartása lesz, ezért a kormány szombat délutántól háromnapos rendkívüli ülést tart, ahol egyebek mellett egy ezzel kapcsolatos akciótervet dolgoznak ki.

Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivõ vasárnap egy kérdésre azt válaszolta: a kormány 16 százalékos egykulcsos adórendszer bevezetését mérlegeli, és legkésõbb kedden kiderülhet, hogy lesz-e évközi adómódosítás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!