2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
Korábbi tanévzárás az árvíz miattForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2010-06-07 12:01:28
Rendkívüli szünet elrendelését és az idei tanév lezárását kérte az árvíz miatt veszélyeztetett borsodi települések jegyzõitõl Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erõforrás Minisztérium oktatásért felelõs államtitkára.
A tanévzárás azokra az iskolákra vonatkozik, melyekben a tanítás ellehetetlenült, illetve ott, ahol az iskolába járó diákok meghatározó többsége a súlyosan veszélyeztetett településeken él, s az elmúlt napokban családjaikkal kitelepítették õket. A kérést Hoffmann Rózsa azzal indokolta, hogy ilyen „zaklatott lelkiállapotban” érdemi munka sem a tantestület, sem a diákok részérõl nem várható el.

Az államtitkár tájékoztatása szerint természeti katasztrófa esetén a jogszabályok lehetõvé teszik, hogy az idõ elõtti tanévzárás ellenére a tanulók megkaphassák bizonyítványaikat. Az elmaradt tananyag pótlásáról a szeptembertõl kezdõdõ új tanévben az iskolák gondoskodnak.

Az államtitkár egyúttal felkérte az Oktatási Hivatal Észak-magyarországi regionális igazgatóság vezetõjét, Ragályiné Hajdú Zsuzsát, hogy munkatársaival haladéktalanul mérjék fel, hogy az intézkedés hány iskolát és hány gyermeket érint. Hoffmann Rózsa arról is beszámolt, hogy a kormány soron kívüli intézkedésével, gondoskodik az elöntött településekrõl kitelepített mintegy 1000 gyermek biztonságos elhelyezésérõl.

A Nemzeti Erõforrás Minisztérium oktatási államtitkára és Soltész Miklós, szociális államtitkár egyeztetéseket tartott a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum vezetõjével, hogy az árvízkárosult gyermekek - tanári kísérettel - 10 napra ingyen, a fenyegetõ árvíztõl távol, nyugodt körülmények között tölthessék el azt az idõt, amíg haza nem térhetnek. Az érintett települések polgármesterei, jegyzõi a gyermeklétszám feltüntetésével a zánkai táboroztatásra az infoov.hu e-mail címen jelezhetik igényeiket - közölte hétfõn a NEFMI Oktatási Államtitkársága.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!